Turkiye'den cok umut vadeden bir isim yok sahsi dusuncem. Ati'yi alt kultur zamanlarindan beri dinlerim, cogu "yeni nesil" rapciye gore bir nebze eski kaliyor. Kalemi de yetenekli. Sehinsah ft. parcasinda asonans yapmis (Belli unlu harf ya da harflerin agirlikli veya tamamen kullanimidir. Ozellikle, hep ayni unlu harfleri kullanarak bile anlamli barlar yazabilmis. Ceg ve Sehinsah haric bu duzeyde baska gormedim.) ve alt kultur doneminde saglam lirikler yazmis. Sadece alt kultur degil Bozgun gibi parcalarinda da lirikleri guzel. Motive'nin de dogustan autotune'lu vokali var, buyuk nimet ama cok arakliyor gibi geliyor bana.

Yabancilarda ise yeni nesilden Ken Carson tek dinledigim. (Lil Uzi, Juice WRLD ve Carti gibi isimleri SoundCloud doneminden sayiyorum. Yeni nesil demek zor, o era kapandi.)

Türkçe rap içinde soruyorsan yeni nesil eski nesil zart zurt fark etmeden çok fazla dinlenilebilir rap sanatçısı yok maalesef. Türkçe rap dinlemek %90 ergenlik şu an. Baneva, Ceg, Ati, Jefe, Kayra, Khontkar dinlenilebilir rapçiler ilk aklıma gelen bunlar, unuttuğum birkaç kişi de vardır elbette. Yabancı piyasadan soruyorsan yeni nesil olarak sevdiğin tarza hitap eden bir rapper illa ki bulursun, daha vibe ve sound olarak kendini aşmış hype sanatçısı arıyorsan Playboi Carti, daha lyricslere önem veren anlamlı ve sözlerini kendince sorgulayabileceğin bir sanatçı arıyorsan JID, daha hip hop sınırlarının dışına çıkan, deneysel ve farklılık kovalayan bir sanatçı arıyorsan JPEGMAFIA. Yabancı piyasada çok fazla isim var tabii de genel başlıklardan dinleyebileceğin ilk aklıma gelen isimler bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAP müzik ile çok aram yok. İlk dinlemeye şu videodaki gibi animasyonlar önüme düşünce başlamıştım. Ama öyle sürekli dinlemedim, YT'da önüme geldikçe dinliyordum. Yine aktif dinlediğim bir tür değil. Ama ara sıra Sagopa dinlerim ve güncellerden de güncel sayılıyorsa Gazapizm dinlemesi güzel oluyor.

Onun dışında 1-2 eski popüler isimleri biliyorum. Ama dinlediğim müzik türüne pek uygun söylemiyorlar. Genelde kullandıkları beat diye geçiyor galiba onlar kafamı yoruyor veya sözleri gettosunda ne Almanya ne de kendi yurdunda değer görmeyen keko tiplerin zırvaları sarmıyor.

Gerçi videoyu atmak için bakınca Gazapizm de yeni sayılmıyor gibi duruyor. Yani sorunun cevabı dinlemiyorum olacak gibi duruyor.

Gençken rap yerine daha çok Şebnem, Hayko Cepkin veya Kral TV çıkan rock gruplarını dinlerdik. Yani benim yaşıtlarımın pek de ısındığı bir tür değildi.

Blok3 ve Ati242 favorimdir. Genel olarak yeni nesil Türkçe rapi de beğenirim.

Arabada kaymak gibi akıyorlar..