Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Benim PC'ye bir şeyler oldu dünden beri :)
Dün ekran kartını bilinmeyen aygıt olarak gösteriyordu. Ethernet kartı ise Görev Yöneticisi'nde görünmüyordu ve sistemde internet yok diyordu, ancak Aygıt Yöneticisi'nde aktif ve çalışır olarak görünüyordu.
Son çare olarak yeni işletim sistemi (OS) yükledim, çözdüm sandım.
Fakat bugün de sürekli mavi ekran hatası (BSoD) almaya başladım.
10 gündür stabil çalışan ayarlarım bunlardı.
Beta BIOS'u 2-3 kez yazdım, sonuç değişmedi.
Stabil BIOS yazdım, yine aynı sorun devam ediyor.
Çözemedim. Power Down ayarını Disabled yaptıktan sonra bu sorunlar başladı ama direkt alakalı mı, emin değilim. Denk gelmiş de olabilir.
Şimdi Beta BIOS'u tekrar yazıp tüm ayarları sıfırdan uygulayacağım. Yine günlerimi alacak gibi görünüyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Dual Rank ya da 64 GB üstü RAM'lerde Training süresi fazlaca uzun olduğundan 3-5 kere Train'letip sonrasında MCR Enabled yaparlar genelde. 2x16 GB SR bellekler için MCR ve PDM Disabled önerilir, özellikle GDM de Disabled ise.

@Ünsal İçmez Ben de mesela MCR Auto'su Enabled oluyor, PDM Auto'su Disabled şu anda. Ve mavi ekran yok. Bu sorun çözülmüş zannediyordum; MCR ve PDM ikisi de aynı olmazsa mavi ekran problemleri vardı eski AGESA'larda yani. Ama şu anda MCR Auto'dayken ve PDM Disable iken mavi ekran olmaması gerekiyordu yine de.

@Ünsal İçmez DDR Runtime Reduction kapatıp bir Training sürelerini kıyasla bir de, aynı mı yoksa kapatınca daha da mı uzuyor. Training uzaması daha iyi, Burst'ler 8X de yapman lazım ama benim Auto'da bunlar 8X zaten, eğitim süre kısaltma da kapalı geliyor Auto, denemen lazım.

50 saniye falan sürüyor ilk görüntünün gelmesi. Bu da benim uyuz olduğum bir şey :) Şu an ikisi de Disabled. Muhtemelen mavi ekran vermeyecek. Dediğin gibi ikisini de aynı öneriyorlar.

50 saniye falan sürüyor ilk görüntünün gelmesi. Bu da benim uyuz olduğum bir şey :) Şu an ikisi de Disabled. Muhtemelen mavi ekran vermeyecek. Dediğin gibi ikisini de aynı öneriyorlar.

2 dakika da sürse bekle, en sağlıklısı o şekilde. Hele ki PDM Disable'ken mavi ekran veriyorsa, vermemesi gerekiyordu şu anda, saçma olmuş. DDR Runtime kapatıp Burst 8X yapıp Training süresi 50 Sn'den artacak mı bir dene.

Dediğim programla işlemciyi PBO kısmından 5250 çekip ve CO değerlerini sıfırlayıp apply deyip ikisine de, öyle dener misin PyPrime latency için. Stok değerinde kaç alıyorsun onu görelim, 7'nin altı olması lazım. 6200 C28 6.9-7 gelmesi lazım, arka planı meşgul eden bir şey yoksa. @Ünsal İçmez

Benim süre normalde 15 sn. 1 dk bekleyeceğime 1-2 sn gecikmeyi kabul edebilirim açıkçası. :)

Boot etme süresi mi 15 sn yoksa training mi?

Dediğim programla işlemciyi PBO kısmından 5250 çekip ve CO değerlerini sıfırlayıp apply deyip ikisine de, öyle dener misin PyPrime latency için. Stok değerinde kaç alıyorsun onu görelim, 7'nin altı olması lazım. 6200 C28 6.9-7 gelmesi lazım, arka planı meşgul eden bir şey yoksa. @Ünsal İçmez

Boot etme süresi mi 15 sn yoksa training mi?
Boot etme süresi ya.