Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Selamlar! 10 Mayıs'ta, bir dergide, yeni bir öyküm yayımlanacak. Sürprizbozan olmadan mümkün olduğunca öykünün yapay zeka analizinin çıktısından birkaç çıktı vermek istiyorum. Sebebi şu ki, hani siz bir şey ortaya koyarsınız ve o başkası tarafından görülür, anlaşılır ya... Bunun zevki başka. Yani yapay zekanın cansız olması önemli değil burada pek, ortaya koyduğum eserde verdiğim şeylerin tespit edilebilir olması güzel bir şey. Tabii ki bu gerçek bir insan tarafından olursa yani gerçek bir insan benim öykümü, şiirimi anlarsa o başka güzel olur.
Bu çıktıları da Grok ve Claude ile aldım. Onların metin analizi çok iyi gerçekten. Hepsini vermiyorum çünkü sürprizbozan olur.
Genel analizden iki parça:
Kösedağ'ın demesinin sebebi öyküyü buraya kadar benim olduğunu söylemedim. Bundan sonra belleğine kaydetmesi ve benim yazım tarzımı anlaması için ben yazdım dedim.
Felsefi analizinden bir parça:
Fransız psikiyatrist psikanalist Jacques Lacan'ın "Kadın yoktur." önermesinin perspektifinden analizinden bir parça:
Meraklısına diyorum, eğer gotik öykü seviyorsanız bir bakın derim yayımlanınca.
Açık konuşayım, yapay zeka da olsa öyküm hakkında böyle bir analiz yapması/yapabilmesi çok mutlu etti.
Bu çıktıları da Grok ve Claude ile aldım. Onların metin analizi çok iyi gerçekten. Hepsini vermiyorum çünkü sürprizbozan olur.
Genel analizden iki parça:
Kösedağ'ın demesinin sebebi öyküyü buraya kadar benim olduğunu söylemedim. Bundan sonra belleğine kaydetmesi ve benim yazım tarzımı anlaması için ben yazdım dedim.
Felsefi analizinden bir parça:
Fransız psikiyatrist psikanalist Jacques Lacan'ın "Kadın yoktur." önermesinin perspektifinden analizinden bir parça:
Meraklısına diyorum, eğer gotik öykü seviyorsanız bir bakın derim yayımlanınca.
Açık konuşayım, yapay zeka da olsa öyküm hakkında böyle bir analiz yapması/yapabilmesi çok mutlu etti.