Çözüldü Yeni RAM sonrası anakartta CPU ve DRAM ışığı yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Eski RAM'leri çıkartıp yenisini takıp direkt bastıysan çalışmaz. BIOS sıfırlayıp dene. Bir de kardeşim ben ufak kendime göre RAM'lerime overclock yaparım 2.7 volt ne duydum ne gördüm. Umalım ki işlemcinin bellek kontrolcüsü dahilinde işlemcin telef olmamış olsun. 1.5 volt verenler RAM'lere hususi fan koyuyor.
Yeni RAM eski RAM'in yanına mı takıldı, yoksa sadece yeni RAM mi takılı? Yeni RAM kaç tane?

Ve tabii sistemin anakart işlemci gibi detaylarını da bilsek fena olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni RAM eski RAM'in yanına mı takıldı yoksa sadece yeni RAM mi takılı? Yeni RAM kaç tane?

Yeni RAM aldım, eskiyi çıkardım hocam. Vddio voltajı sonrası RAM yandı dediler, aldım ama yine görüntü gelmiyor.
AMD Ryzen 7 9800X3D.

Vddio voltajı sonrası yandı derken, vddio voltajını elle mi yükseltmiştin yoksa anakartın otomatik ayarladığı bir değerdi?

Çift RAM mı aldınız? İlk önce BIOS'u sıfırlayın ardından sadece bir tanesini tak boot etmesini bekle. Edince diğerini tak. Hiç bir şekilde olmuyor ise @Ayhan Dönmez dediği gibi işlemci IMC Allah'a kavuşmuştur.

Eski RAM'leri çıkartıp yenisini takıp direkt bastıysan çalışmaz. BIOS sıfırlayıp dene. Bir de kardeşim ben ufak kendime göre RAM'lerime overclock yaparım 2.7 volt ne duydum ne gördüm. Umalım ki işlemcinin bellek kontrolcüsü dahilinde işlemcin telef olmamış olsun. 1.5 volt verenler RAM'lere hususi fan koyuyor.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…