Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

beyron

Çalışkan
4 gün önce İtopya'dan aldığım PC mavi ekran verip oyunların 10 dakikasında çöküyor ve nedenini çözemedim ama işlemcim boşta 60-70 derece arasında oynuyor. Sizce bu normal mi? Sizce sorunun kaynağı nedir?

Sıvı soğutma: 3 fanlı BitFenix.

İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X
SSD: Modelikioxia Exceria Plus G3.
RAM: Goodram 32 GB.
Ekran kartı: RTX 5060 Ti 16 GB.
Anakart: ASUS

Ekran görüntüsü 2025-09-04 161111.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-04 215017.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bide daha sormadım ama sadece ram iadesi yaparlarmı acaba komple kasayı istemesinler çünkü kasanında kutusunu attım
Hazır sistem aldıysan tüm kasayı isteyip kendileri test edip görüp iade/değişim sağlayabilirler. Hazır sistem o yüzden çok sevmiyorum. Arayıp öğrenmen lazım firmayı, şimdilik tek RAM ile idare et, 1x16 yeterli zaten 1440P takılıyorsan.

Bunlar kit şeklinde satıldığı için RAM'leri gönderecek bile olsan, 2x16 şeklinde göndermen gerekli, tek stick göndermek ile olmaz. Eğer kit şeklinde değil de 1x16'dan 2 tane alırsan ancak tekli değişim sağlarlar. Bu RAM kiti zaten Samsung, ne yap et 6000 CL30 ile değiştir bir şekilde.
Görev Yöneticisindeki işlemler kısmının görselini iletin. CPU'yu bu kadar kullanan uygulama/yazılım ne görmüş oluruz.

Son düzenleme:
RAM bilgilerini ve anakart bilgilerini belirtin. Ayrıca mavi ekran sonrası gelen dosyayı da gönderin.
ram:goodram ırdm ddr5
anakart:asus prime b650m-r
mavi ekran dosyasıda yeni açtım daha görmedim görünce atıcam çünkü oyun oynarken çıkıyor.

Görev Yöneticisindeki işlemler kısmının görselini iletin. CPU'yu bu kadar kullanan uygulama/yazılım ne görmüş oluruz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-05 115247.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-05 115247.webp
    85,8 KB · Görüntüleme: 51
CPU-Z ile işlemciye ufak bir stres testi yapıp HWiNFO üzerinden dereceleri SS olarak gönder. Bir de soğutucuyu belirt. Ya yetersiz geliyor veya montaj hatası.

ram:goodram ırdm ddr5
anakart:asus prime b650m-r
mavi ekran dosyasıda yeni açtım daha görmedim görünce atıcam çünkü oyun oynarken çıkıyor.
OCCT ile CPU stres testi yapabilirsiniz. Eğer bu test ile bir hata almazsanız temiz bir format atın. Yazılımsal bir sorun varsa çözülmüş olur.

Son düzenleme:
4 gün önce İtopya'dan aldığım PC mavi ekran verip oyunların 10 dakikasında çöküyor ve nedenini çözemedim ama işlemcim boşta 60-70 derece arasında oynuyor. Sizce bu normal mi? Sizce sorunun kaynağı nedir?

Sıvı soğutma: 3 fanlı BitFenix.

İşlemci: AMD Ryzen 5 9600X.
SSD: Modelikioxia Exceria Plus g3.
RAM: Goodram 32 GB.
Ekran kartı: RTX 5060 Ti 16 GB.
Anakart: ASUS.

Eki Görüntüle 182117

Eki Görüntüle 182118

PSU kaç watt?

850 w

OCCT ile CPU stres testi yapabilirsiniz. Eğer bu test ile bir hata almazsanız temiz bir format atın. Yazılımsal bir sorun varsa çözülmüş olur.
az önceki dediğinizi yaptım şimdide bu dediğinizi yapıyım

hocam dediğiniz occt programı ücretli çıkıyor başka önerdiğiniz var mı

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-05 120707.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-05 120707.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme: