Yeni satın alınan PS5’te "Sistem yazılımıyla ilgili bir sorun oluştu" hatası

crystallreed

Uzman
Merhabalar,

2 gün öncesinde çok yakınımdan TR mağazasından alınan PS5 Pro 2TB modeli hediye geldi. Dün kurdum, ancak hiç kurcalama şansım olmadı ama absürt bir durumda yaşamamıştım. Bugün konsolu açtım, kol ayarlarını falan yaptım, sonra Plus aboneliği için menüleri gezinirken bir anda hiçbir şey seçilmemeye başlandı. Sonrasında anlık bir kasma oldu, menü çok ağır bir şekilde kasarak farklı menüye geçti ve en son tamamen dondu. Hatayı alınca ben de kolu bıraktım kendi haline ve 3-5 dk sonra “Sistem yazılımıyla ilgili bir sorun oluştu” diyerek hata ekranı verdi.
Ekran görüntüsünü bırakıyorum. Bu normal midir? Sizce cihazda problem var mı, yazılımsal ya da donanımsal olarak?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

USB bellek ile en son sistem yazılımını yeniden kurarsınız sorun çözülecektir.

@Toby Fox, otomatik olarak hatalar meydana gelebiliyor ve çözümlemesi diğer yazılım sürümüne kadar yapılmıyor. Sorun ilerleyen zamanlarda da devam edeceği için en başta yapmak mantıklı.

Merhaba,

USB bellek ile en son sistem yazılımını yeniden kurarsınız sorun çözülecektir.

Yardımlarınız için teşekkürler. İlk defa konsol sahibi oldum hiçbir bilgim yok yani yapmasamda bu bahsettiğiniz güncellemeyi bir kaybım olur mu? Yapabileceğim konusunda bilgisiz olduğumdan dolayı endişeliyim.

@crystallreed, ben teşekkür ederim. Eğer yazılımı yeniden kurmazsanız ilerleyen zamanlarda oyunları kendi kendine (veri kaybı yaşandı) hatasıyla kapatacaktır. Ekstra olarak sürekli kasma ve anlık donmalar yaşanacaktır.

Teşekkür ederim. O zaman biraz araştırma yapayım ve yönlendirmeler rehber videolar eşliğinde bu işlemi gerçekleştireyim.

Raporladınız mı? @Toby Fox hocamın dediği gibi? Bildirme seçeneğine tıklamasaydınız, en azından sizin gibi sorun yaşayanlar için de faydası olabilir çünkü ilerleyen dönemlerde, değerlendirir Sony bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…