comolokko1

Gelişen
Dün yeni bir sistem topladım. Windows’un kendi sitesinden ISO dosyasını indirip Rufus ile ayarları yapıp kurulumu yaptım. Windows hesabı kısımlarını atladım ve offline olarak kurulumu tamamladım. Bugün CD key girmek için ayarlara girdiğimde “Win11 Pro kalıcı olarak etkinleştirildi” yazısı gördüm.

Anakartı Amazon’daki bir satıcı üzerinden aldım (MSI B650).

SSD’yi Hepsiburada’nın kendisinden aldım.

Windows hesabı bilgilerimi girmedim, dolayısıyla oradan eşleşme yapamaz.

Yani benim aklıma gelen tek şey bana kullanılmış anakart satılmış olması. Başka ihtimal var mı sizce? Eğer kullanılmış anakart satılmışsa bunun güvenlik açısından herhangi bir riski olur mu? (Kurulumu yapmadan önce BIOS update atmıştım.)

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Windows keyi anakarta gömülmüş olarak gelmiş olabilir.

Dün yeni bir sistem topladım. Windows'un kendi sitesinden ISO dosyasını indirip Rufus ile ayarları yapıp kurulumu yaptım. Windows hesabı kısımlarını atladım ve offline olarak kurulumu tamamladım. Bugün CD key girmek için ayarlara girdiğimde “Win11 Pro kalıcı olarak etkinleştirildi” yazısı gördüm.

Anakartı Amazon'daki bir satıcı üzerinden aldım (MSI B650).

SSD'yi Hepsiburada'nın kendisinden aldım.

Windows hesabı bilgilerimi girmedim, dolayısıyla oradan eşleşme yapamaz.

Yani benim aklıma gelen tek şey bana kullanılmış anakart satılmış olması. Başka ihtimal var mı sizce? Eğer kullanılmış anakart satılmışsa bunun güvenlik açısından herhangi bir riski olur mu? (Kurulumu yapmadan önce BIOS Update atmıştım.)

Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.

Hocam herhangi bir sorun olmaz. Merak etmeyin. Benim de 2 laptopum var ikisinin de anakartında Windows keyi gömülüydü. Biri 11 diğeri 5 yıllık bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutuyu açarken açılmış gibi bir his uyandı mı? Gerçekten çok ilginç. Muhtemelen OEM key ile aktive edilmiş; güvenlik açısından risk yaratmaz. Ayrıca, eğer bu durum sizi rahatsız ediyorsa, slmgr /dlv komutunu kullanarak lisans türünü görebilir ve daha net bilgi edinebilirsiniz.

Windows keyi anakarta gömülmüş olarak gelmiş olabilir.

Hocam herhangi bir sorun olmaz. Merak etmeyin. Benim de 2 laptopum var ikisinin de anakartında Windows keyi gömülüydü. Biri 11 diğeri 5 yıllık bir de.

Laptoplar için bu durum normal; firmalar cihazları Windows yüklü şekilde gönderebiliyor. Ancak ‘sıfır' diye alınan bir ürünün ikinci kullanıcıya ait olması sorun.

Anakartı aldığınız satıcı ne?
Tekramarket

Kutuyu açarken açılmış gibi bir his uyandı mı? Gerçekten çok ilginç. Muhtemelen OEM key ile aktive edilmiş; güvenlik açısından risk yaratmaz. Ayrıca, eğer bu durum sizi rahatsız ediyorsa, slmgr /dlv komutunu kullanarak lisans türünü görebilir ve daha net bilgi edinebilirsiniz.

Laptoplar için bu durum normal; firmalar cihazları Windows yüklü şekilde gönderebiliyor. Ancak ‘sıfır' diye alınan bir ürünün ikinci kullanıcıya ait olması sorun.
Evet biraz aşınmıştı ama vidalar vs nizami paketli olunca bana öyle geliyodur dedim. Hesapta sıcak cüzdan bakiye oluyor o yüzden korktum ekstra bi iş gelmesin başıma diye.

Normalde bütün parçaları tek tek kurumsal mağazalardan aldım, gözümden kaçan tek parçada da gol yemek üzdü. İade ile uğraşmalı mıyım sizce?

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    788,8 KB · Görüntüleme: 79
  • 2.webp
    2.webp
    649,5 KB · Görüntüleme: 58
  • 3.webp
    3.webp
    717,4 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüsü 2025-08-17 182636.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-17 182636.webp