Fark etmez dik konumda pompa da arızalanmaz, tek şartı radyatör üst noktası pompada yüksekte olacak, akvaryum kasalarda en sağlıklı kurulum sıvı soğutmanın sağ yana takılmasıdır.

Alt ve sağ yandaki sıvı soğutma fanlarını intake arka ve üst fanları egzoz şeklinde şeklinde takarsanız CPU ve GPU 5-8 dereceye kadar daha serin çalışır.

@YXEL

Ben olsam arka fanları da exhaust olarak kullanırdım, o zaman MOSFET ve ekran kartının ısısı radyatör tarafına gitmez.

Tabii giren hava çıkan hava olayında dolayı alt tarafın daha yüksek devirde çalışması lazım.

Hocam dediğim gibi arka fanim zaten egzoz olarak çalışıyor fakat videoda intake daha iyi gibi duruyor pek bilgim yok onda. Ve evet alt fanlar yüksek devirdeyken fark ettiriyor biraz fakat oyun vs oynamıyorken yavasta calistiriyorum hem ses fazla artmasin hem zaten çok ısınmıyor diye. Anakartima ısıya göre bağlıyım diyordum onları fakat anakartimda soket yok başka hatta soğutucunun ekranı için kasanın USB portlarini iptal ettim. D. Değişmem lazım anakarti hem ARGB kontrol açısından hem de devir kontrolü açısından kontrolcü kotu kalıyor.

Akvaryum kasaya Custom sıvı soğutma veya çok üst düzey parçalar takmadıkça asla iyi bir meshin performansını vermiyor.

Size birebir kendimden örnek vereceğim. Palit RTX 4070 Dual ekran kartım var. Bu kartı YT üzerinde araştırın 80 santigrat derecenin altında ısı alan yok. Hotspot sıcaklığı ise 95 ya da daha üstü idi. Ayrıca aynı ekran kartından arkadaşımda var ve kasası NZXT h6, akvaryum. Onun kartı 78-79 derece yaz aylardında, aynı şehirde yaşıyoruz. Ve fanları %60larda dönüyordu.

Benim eve geldi oynadı gözlerine inanamadı. Sıcaklığım 72-74 arası ve fanlarım %45-51 arasında.

Maksadım direkt olarak akvaryumu kötülemek değil ancak gerçekler bu şekilde. Zevk meselesidir o ayrı tabii.

Hocam akvaryum kasa öyle olabilir tamam vardır fark fakat ben buraya sıvı soğutucuda bir sorun olur mu şöyle böyle demisken sizin fiyasko deyip kötülemeye çalışıp kasaya laf etmeniz gereksiz geliyor bana. Konuyla alakasız aşırı bu kötüleme. Öyle bir konuya girmissinizki sıvı soğutucu 1 aya bozulucak sogutmacak berbat der gibi. Sahsen görünüme önem verdiğim için aldım kasayı ve 4 5 dereceyi kafama takmiyorum pek benim için öyle aham saham bir fark yok.