Asılsız bence. Sağlam kaynak var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?SIM kartsız doğrudan uydu aracılığı ile çalışan bir teknoloji olsa da onu kullansak. Devletin kontrol edemeyeceği şekilde. Elon'un bir ara böyle bir projesi vardı sanki? Ya da karıştırıyor muyum?
Galiba Starlink'ten bahsediyorsunuz fakat bu hükümette mümkün değil. En ufak sorunda bilgi ve iletişim sitelerine erişim engeli koyan, deprem dönemi Starlink'in iletişim sağlanması için yardım talebini reddeden bir yönetimden bahsediyoruz.
Bunun önüne nasıl geçilebilir peki hocam? Teknik olarak bilmediğim için bir fikriniz varsa merak ediyorum.Starlink'in iletişim sağlanması için yardım talebini reddeden bir yönetimden bahsediyoruz.
Bunun önüne nasıl geçilebilir peki hocam? Teknik olarak bilmediğim için bir fikriniz varsa merak ediyorum.
Tam olarak neyin?
Bilemiyorum hocam, ona denk gelmedim.
Starlink ile iletişim sağlanması engeli nasıl aşılabilir?
Vardır devletimizin bir bildiği. #DevletiminYanındayım...
Başkalarının yaptığı hataları halktan çıkarmak sayın Mehmet Şimşek'e göre adaletli ise laf etmek bize düşmez, halk da memnun gibi. Hiçbir şekilde protesto yapılmadığına göre.
Başkalarının yaptığı hataları halktan çıkarmak sayın Mehmet Şimşek'e göre adaletli ise laf etmek bize düşmez, halk da memnun gibi. Hiçbir şekilde protesto yapılmadığına göre.
E madem yurtiçinden alınan telefonların da IMEI kaydı yapılması gerekecek o zaman yurtiçinden almanın ne olayı kalacak?
Starlink ile iletişim sağlanması engeli nasıl aşılabilir?
Şu an böyle bir olay yok ki. Elon Musk geçen seneki deprem sonrası aramalarda hükümete isterlerse Starlink uyduları göndererek yardım edebileceğini söylemişti fakat hükümet Türksat uydularının yeterli olduğunu söyleyip bunu reddetti. Musk'ın Starlink teklifi reddedildi: ‘Hükümet, kontrol altına alamamaktan endişelenmiş olabilir’. Haberde yazıldığı üzere asıl reddedilme sebebinin bunların kontrolünü sağlamak ve bağımsız haberleşme ve iletişim kaynaklarını engellemek olarak düşünülüyor. Bir nevi küçük Kuzey Kore kafası.