wallywestr

Uzman
1 Ağustos itibariyle eski tip ehliyeti yeni tipe güncelleme ücreti artacak biliyorsunuz. Benim sorum ise başka. Ben yeni tip ehliyete sahibim ancak maalesef kaybettim. Kayıp ücreti 2 bin lira civarında. Benim de kayıp için ödeyeceğim ücret 1 Ağustos tarihinden sonra 2 bin liradan 7 küsür bin fiyatına çıkacak mı?

1 Ağustos itibariyle eski tip ehliyeti yeni tipe güncelleme ücreti artacak biliyorsunuz. Benim sorum ise başka. Ben yeni tip ehliyete sahibim ancak maalesef kaybettim. Kayıp ücreti 2 bin lira civarında. Benim de kayıp için ödeyeceğim ücret 1 Ağustos tarihinden sonra 2 bin liradan 7 küsür bin fiyatına çıkacak mı?
1. Kayıp ehliyet ücreti ile ilgili güncel yasa ve düzenlemeleri kontrol edin.
2. Yerel Trafik Şubesine veya Nüfus Müdürlüğü'ne telefon açarak detaylı bilgi alın.
3. 1 Ağustos sonrası için belirlenen ücret tarifelerini inceleyin ve hangi tarihte kayıp olduğunuzu belirtin.
4. Eğer mevcut ücretlerin artış gösterip göstermediği konusunda kesin bilgi alırsanız, bu doğrultuda harekete geçin.
5. Eğer herhangi bir resmi belge ya da duyuru var ise, bunları saklayarak gereksiz maliyetlerden kaçının.

Güncel bilgileri resmi kaynaklardan almaya çalışın.