Yeni toplanan ASUS PRIME B650M-K & R5 7500F sistem kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rock_y
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 296

Rock_y

Gelişen
Merhaba, yeni bir sistem topladım ama durup dururken sistem kapanıyor yardımcı olabilirseniz sevirim.

ASUS PRIME B650M-K AM5 DDR5 6400 DP DVI VGA M2 MATX ANAKART
Kioxia Exceria G2 1TB 2100-1700MB M.2 NVMe PCIe SSD
Sapphire Radeon RX 9070 Pure Gaming OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Patriot 32GB (2x16) Viper Venom RGB 6000MHz CL30 DDR5 EXPO Ram (PVVR532G600C30K)
Amd Ryzen 5 7500F
Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 6 x 6mm Isı Borulu 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu
AOC 24G2ZE 23.8" 240Hz 0.5ms HDMI DP Freesync Premium FHD IPS Gaming Monitör
High Power Element-DD GD 750W 80+ Bronze 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı

Test 5 dakika sorunsuz çalıştı, fanlar dönüyor.

15 Dakika sistemin canını okudum kapanmadı ama oyuna girince 5 dakikada kapanıyor, bilgisyarda kullandığım winutil gibi programlar benim bilgisayara yaramamış olabilir mi ?

Son düzenleme:
AMD sistemlerde cipset güncelleme sorunu oluyormuş şuanda 80 GB oyunun inmesini bekliyorum sorun çözülürse devam çözülmezse iade ederim zaten Hepsiburada'dan aldım, ben bunu tekrar satamam diye zırlama şansı yok.

Bunları denedin mi?

deniyim bunu da

Bellek testleri de yapın. Forumda en çok önerilen bellek olduğundan Sinerji'de kit olarak satılan versiyonu bitmişti. Tekli bellekleri ikili olarak gönderiyorlardı. Belki uyumsuzluk sorunu da olabilir.

Format attım bu sefer bütün driverleri eller kurmamaya çalıştım ama sorun yine devam etti, windows olay günlüğünde durumun PSU ile alakalı olduğu belirtiliyor bazen de TPM çipi ile alakalı olduğu belirtiliyor. Yeni PSU'yu sipariş verdim hepsiJet ile hızlıca evime gelecek o gelene kadar da bir kere daha windows 10 ile deneme yapacağım gerçekten insanın yeni aldığı sistemde ekranın suratına kapanması kadar sinir bozucu bir şey daha yok.

Corsair CX Series CX550 80+ Bronze PSU CP-9020121-EU

Corsair'de yeterli güç çıkışı yokmuş.

MSI MPG A650BN

Bunu tercih ettik kargodan gelmesini bekliyoruz.

Son düzenleme:
Hadi bakalım. Umarım sorunun çözülür.

Power değiştirdim bu gün yeni poweri taktım ama yine aynı sorun ve windows olay günlüğünde yine power sorunu görünüyor, maalesef.
Eki Görüntüle 139405
Hocam merhaba, aynı anakarttan bende de vardı, Ramleri expo profilinden 6ooo mhz ye alınca Kernel Power 41 hatası alıyordum, Anakartımı İşlemcimi ve Ramleri gönderdim garantiye, üçünde de sorun bulamadılar. Garantiye göndermeden evvel Ramlere ve işlemciye yaptığım testlerde sorun yoktu ancak anakartta Expo yu açtıktan sonra yaptığım testlerde hep Kernel hatası aldım. Kısacası anakart değiştim ve sorunum çözüldü ancak Asus Türkiye servisi eğer ücret iadesi yapmaz ise tüketici hakem heyetine gideceğim. Zira bu durum sadece bende yaşanmamış;

Şu ve şu konuda aynı sorunu yakın zamanda yaşayanlar var. Bence bu anakart kronik sorunlu. Benim yaşadığım sorunun ilgili konusu ise şu link.
Sizde son durum nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…