Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Merhabalar. Bilgisayarımı yeni topladım ve bütün ışıklar yanıyor. Anakart üzerinde kırmızı ışık yanıyor, görüntü yok.
Sistem;
  • AMD Ryzen 5 7500F
  • Gigabyte B850M Force
  • Sapphire Pure RX 9060 XT 16GB
  • GoodRam IRDM Black 16 GB 6000 MHz CL30
  • Kioxia Exceria Pro 1TB
  • Thermalright Spirit 120 SE ARGB
  • Aerocool D501A White
  • Raijintek Cratos Lite 850W

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU ışığı yanıyor, herhalde kırmızı olan o. CMOS tuşu varsa basın bilgisayar da kapalıyken ve güç varken anakart üzerinden, yoksa ya RAM'leri yanlış taktınız ya da işlemci pinlerini eğdiniz. umarım olmamıştır ama mümkün. RAM'leriniz 2x16 GB ise 2 ve 4'üncü slota takın tek RAM ise en baştaki soldaki slota takın. Anakartınızda flash BIOS bölümü varsa en son BIOS'u atmayı deneyin bilmiyorsanız yazarsınız.
Hayır kapatıp tekrardan CMOS yaptım BIOS güncellemedim. Şimdi bu ekrandan BIOS'u nasıl güncelliyoruz?

Dümdüz tak USB'yi. Q-Flash kısmından güncelleyeceksin. BIOS dosyasını seçtiğinde onayladıktan sonra işlem başlayacak.

Bu sefer BIOS yazan porta takma zorunluluğu yok. Herhangi bir USB Tip A portuna tak.

Direkt olarak SATA ya da NVME'den de güncellemeye izin veriyor bu teknoloji artık. Diske atman da yeterli aslında. Yaygın olarak USB portu üzerinden yapılır.