@Yasin Alemdağ hayırlı olsun, güzel sistem. Sizin sistemde contact frame takılı mı şu anda, braket dediğiniz o mudur acaba? Contact frame artık AM5'te önerilmiyor, Memory training sıkıntıları vesaire yapma potansiyeli var, az-çok sıkıldığı vakit, farklı sıkıntılar da yapmaya meyillidir, en garantisi orijinal frame kullanılması, sorun yoksa dikkatli monte ettiyseniz takılı dursun, uğraştıkça da sorunlar vuku bulur genelde.

AM5 soket yapısı ve pinler çok hassas, en ufak hatada bent olabilir, gereksiz risk de almak pek iyi olmayacaktır. Müsaitken RAM işine de girişmeni tavsiye ederim, detaylı bilgileri tarafına iletmiştim. Performansın artacaktır.

Vallahi hocam zamanında çok hoşuma gittiği için Thermalright marka aldım. Şu anlık herhangi bir sorun yok. RAM işine yakın zamanda girmem zor olacak çünkü fındık zamanı geldi 2 3 hafta sonu köyde olacağım. Ağustos ortası gibi boşa düşerim. RAM ve BIOS için gerekli ayarlamalar aklımda bir hafta sonunu ona ayırıp güzel bir ayarlamalar yapacağım. Sizin de engin bilgilerinizden yararlanırım çok teşekkürler :).

Vallahi hocam zamanında çok hoşuma gittiği için Thermalright marka aldım. Şu anlık herhangi bir sorun yok. RAM işine yakın zamanda girmem zor olacak çünkü fındık zamanı geldi 2 3 hafta sonu köyde olacağım. Ağustos ortası gibi boşa düşerim. RAM ve BIOS için gerekli ayarlamalar aklımda bir hafta sonunu ona ayırıp güzel bir ayarlamalar yapacağım. Sizin de engin bilgilerinizden yararlanırım çok teşekkürler :).
Çok aşırı sıkmadıysanız ya da çok gevşek bırakmadıysanız problem olmaz. Ama şu anda önerilmiyor, tavsiye edilmiyor, anlattığım sebeplerden ötürü. Bir sıkıntı yaratmıyorsa şu anlık kalsın böyle, RAM işine girince training problemleri vesaire fark ederseniz, sarı ışıkta takılmalar vs. gibi, o zaman çıkartmayı düşünürsünüz.

Elledikçe de problem çıkıyor bu tarz şeylere, o açıdan dikkatli olmak lazım. Pin yapısı çok hassas, tek hatada bükülebiliyor birkaç tanesi CPU'yu sökeyim falan derken. @Yasin Alemdağ Deadfellow ve Kitten de etiketlersin yeni konu açıp, beni de etiketlersin. Buralarda olursam yardımcı olurum, çoğu şeyi aktardım zaten, Nebi'nin videolardan da faydalan, seri halinde hazırladı çoğunu.

9800X3D için +100 -15 civarı yetecektir PBO olarak, Scalar 6x'te bırak, 10x yapmak ekstra voltaj fazlalığından başka işe yaramıyor. CPU LLC ayarı var bir de, Load Line Calibration diye geçer, onun da faydası sınırlı, anakart auto olarak genelde en iyisine ayarlıyor zaten. PBO kısmını bu şekilde bırakman kafi gelir stabilite adına. +200 çok anlamı yok bu çipte ve genelde stabilite bozar, agresif RAM ile birlikte.

6200'de kalırsan daha rahat olur. 6400 zor biraz bu çipte, 1 DPC 2 slotlu anakart olursa onda genelde SoC ihtiyacı da düşüyor fazlalık 2 slot olmadığından, stabilite daha rahat oluyor. İMC sıcaklığa hassas bir de, 1.25 SoC civarına 6200 açmak yaz-kış mantıklı olan tek seçenek. 2:1 mod başlı başına sorun, tecrübe gerektiriyor, 1:1 modda 6200 c28-26 yeterli. A-Die Single Rank RAM, en az voltaj istiyor overclock işinde. Fan koyacaksın bir de direkt RAM'lere üfleyen, gerisi kolay. CMOS Reset tuşu da mevcuttu senin kartta sanırım.

@Yasin Alemdağ Aman onlara çaktırma sende kontak olduğunu falan, kontak olabilirler sonra :D Ben aylarca direndim sökmemeye, her şeyi ona bağlarlar, sökersen 6600 1:1 açarsın, sökmezsen Müslüm Baba gibi 4800 2:1 açarsın diye :D

1753942538640.webp

Hepimizin sonu bir gün böyle olacak. Baba çok doğru söylemiş vakti zamanında, kıymetini ve derin manasını şimdi anlayabildik anca.

Son düzenleme: