Yeni toplanan R7 9800X3D sistemde ışıklar açık kalıyor

Marksman

Çalışkan
Selamlar dostlar,

1750577799157.webp

Nihayet hayalimdeki bilgisayara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum, ROG Strix'in 1200W beyaz güç kaynağı olmamasından dolayı sistemde birtakım siyahlıklar olabilir...:D Bunu da Lian Li Strimer'ları ile çözmeyi planlıyorum ileri bir dönemde. Yukarıya sistemi bıraktım.

Gelelim sorunuma; sistemi kapattığımda sıvı soğutucunun ve anakart ışığının yanmaya devam ettiğini görüyorum. Ek olarak eğer klavyeye dokunursam onun da ışığını açıyor. Görüntüsünü aşağıya bırakırım. Bu sorunun da BIOS ayarlarıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum.

1750577772045.webp

Not: Arkadaşlar ekran kartını lütfen sormayın, içim hala acıyor ROG ASTRAL RTX 5080'in gelmesini bekliyorum.😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Zırt pırt ayarlarından dolayı oluyordur büyük ihtimal.
Tekrardan bir BIOS yazılımı yüklemesi yapın ve sonrasında Windows'unuzun güncellemelerini kontrol ettikten bir tekrar bakın.
Işıkların çözümü ise ErE ayarını düzeltmeniz gerek.
Şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Zırt pırt ayarlarından dolayı oluyordur büyük ihtimal.
Tekrardan bir BIOS yazılımı yüklemesi yapın ve sonrasında Windows'unuzun güncellemelerini kontrol ettikten bir tekrar bakın.
Işıkların çözümü ise ErE ayarını düzeltmeniz gerek.
Şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.
Hocam işte o zırt pırt ayarlar lazım bana, tam bulamadım Techolay'da @Recep Baltaş'ın AMD Sistemler'in yavaş açılmasıyla ile ilgili videoyu da izledim ama GIGABYTE sanırım çok farklı isimlendiriyor ayarını ben de çok bağdaştıramadım Asus üzerindeki ayarlarda.

Hocam işte o zırt pırt ayarlar lazım bana, tam bulamadım Techolay'da @Recep Baltaş'ın AMD Sistemler'in yavaş açılmasıyla ile ilgili videoyu da izledim ama GIGABYTE sanırım çok farklı isimlendiriyor ayarını ben de çok bağdaştıramadım Asus üzerindeki ayarlarda.
Videoyu izliyorum, bana istediğin ayarları söyler misin? Yadigarları çalıştırıp orada nasılmış diye bakayım.

Advanced > apm Configuration > ErP Ready: Enabled (S4+S5)
BIOS > Advanced > AMD cbs > Power management: global C-state Control → disable.
EXPO'yu aç veya kapatarak dene bir de.
Hızlı başlatma açıksa da kapat, bir de böyle sonuçla.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt