Yeni toplanan R7 9800X3D sistemde mavi ekran sorunu

Arkadaşlar Merhaba,
3 tane bilgisayarcı gezdim sorunum hala devam ediyor. Öncelikle ben yeni ABD'den geldim ve PSU hariç her parçayı kutulu getirdim.
  • B850-A anakart
  • RTX 5070 ekran kartı
  • 64 GB 5200 MHz RAM
  • R9 9800X3D işlemci
  • Liquid Freezer III 360 Pro sıvı soğutma mevcut
Bu sistemi profesyonel birisi kurduğunda BIOS'u kendi internetten bulup attı. Lakin anakartın kendisi hazır geliyormuş. Her neyse, biz BIOS'u kurarken sürekli mavi ekran hatası aldık. O arkadaşla çözemedik. Başka arkadaş çağırdık, o da aynı şekilde çözemedi. Ben en son bir bilgisayarcı bulup götürdüğümde ise, kendisi BIOS'u ve Windows'u güzelce sıfırdan kurdu ve denemelere başladı.

Kendi taktığı RAM sonucu RAM'lerimin bir tanesinin hatalı olduğu kanısına vardık. Lakin o gün eve geldiğimde kendim test ettiğimde bu sefer diğer RAM'in de hatalı olduğunu anladım. Ama sorun şöyle ki, hatalı RAM hiçbir şekilde çalışmıyor, bilgisayarcıda çalışan ise sadece 4. slotta çalışıyor hatta onda da çalışmıyor ama turuncu ışık yanmıyor sadece beyaz ekran kartı ışığı yanıyor. Nereden araştırdıysak araştıralım hiçbir sonuç bulamadı.

Penta Teknoloji'ye yazdım biz ilgilenmiyoruz dediler ama 2 sene uluslararası garantisi var Corsair tarafından ve onlar yok dedi. Şu an çalışan RAM'i taksam bile niyeyse beyaz ekran kartı ışığı alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının güç girişi tam oturmuş mu? Hangi PSU kullanıyorsunuz? VGA yanmasının sebebi görüntü aktaramamasından kaynaklı.
DP kullanıyorsanız HDMI kullanın veya başka kablo. Görüntü kablosu ekran kartına takılı doğru mu?
Kullandığınız RAM tam olarak hangi model?
@20424 @Ayhan Dönmez

Normalde çalışan RAM sadece dördüncü slotta çalışıyorsa, yani normal bir bilgisayarda bütün slotlarda çalışan RAM sizin sistemde sadece dördüncü slotta çalışıyorsa o zaman işlemciyi fazla sıkmış olabilirsiniz. Işlemci soğutucuyu kim monte etti? AM5 ile uyumlu ayakları kullandınız mı?

@RomantikHaydut1907

Bu ledlerin yanması işletim sisteminin olmadığı sistemin normal şekilde çalıştığı ancak görüntü aktaramadığı anlamına geliyor.

Görüntü kablosu ve monitör tarafına bakmak lazım.

Çİft RAM çalışmama nedeni işlemci pin temas sorunundan olabilir.

Son düzenleme:
T*A bilişim diye bi yere hasar tespiti için gönderdim. Sorun ama kaynağı anakart ama yanı sıra işlemci, ekran kartı vs gibi sorunları mevcut muadil parçalı haliyle 16 civarı orjinal parçalı değişimle 20 küsur fiyat çektiler. Yurtdışından aldım hepsini uluslararası garantisi olması lazım üstelik kutulardan daha yeni çıkardım kutular hala kdamda duruyor çıldıracağım cidden. Yanlış kurulumdan dokayı voltaj kaynaklı anakart sorunu olabilir diyorlar

RAM seçimi yanlış 5200 MT/s yüksek ihtimalle Micron çıkıyor, bu RAM'ler çoğu AM5 sistem için uyumsuz. Diğer yandan söylendiği gibi soğutucu montajında yanlışlıklar olabilir, pin temasını engelleyen her sorun bu durumu yapabilir, bir de bent pin var mıydı işlemciyi sokete otururken, bu duruma da dikkat edilmesi lazımdı. Nihayetinde yine de 5200 çok yanlış seçim, tek başına bile problem kaynağı diyebilirim. @RomantikHaydut1907 6000 CL30 alıp yola devam etmeniz gerekiyordu. Micron ve Samsung'un bu platformda yeri yok şu an için.

Bilgisayarcı vesaire ile bu sorunu çözmeye kalkarsanız 2 kat fiyat çekecektir onlar da işten anlamadığı için. RAM tarafında uyumsuzluk olduğu kesin, diğer ihtimaller soğutucu montajda yaşanan problemler, vidaları aşırı sıkmanız bir tarafı diğer tarafı gevşek bırakmanız, ya da bent pin olabilir gözden kaçan. İhtimal çok açıkçası. 5200 MT/s alınmaması gerektiğini bu platformda biraz araştırmayla çok rahat öğrenebilirdiniz ama, direkt orada bir yanlışlık var. BIOS'tan görüntü alabiliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…