Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

thesnakeee

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımın montajını yaptım ve çalıştırdım.

Her şey normal gibi gözüküyor fakat ekran kartına takınca HDMI kablosunu görüntü gelmiyor. Anakarta takınca geliyor BIOS ayarlarını görüyorum fakat evde şu an monitör yok, TV'ye bağladım menüyü dolaşınca görüntü çorba oluyor.
  • i7 14700K işlemci
  • MSI RTX 4070 Super ekran kartı
  • MSI Pro Z790-A anakart
  • ASUS TUF GT502 kasa
Bu işi illa monitör ile mi yapmam gerekiyor?

Bir de işlemci 57-58 derece gözüküyor BIOS'ta bu normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1618.webp
    IMG_1618.webp
    274,3 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG_1619.webp
    IMG_1619.webp
    272,1 KB · Görüntüleme: 103
  • B135B28D-0F37-4F4A-B457-813684EACBD6.webp
    B135B28D-0F37-4F4A-B457-813684EACBD6.webp
    193,6 KB · Görüntüleme: 124
  • IMG_1622.webp
    IMG_1622.webp
    378,1 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS Flashback ile güncelle:

BIOS güncellemesi sorunu çözmese eğer, BIOS ayarlarından hangi GPU'nun aktif olduğunu kontrol et. Belki de varsayılan olarak sadece dahili GPU seçilidir.

O ayarı ya "Auto" yap ya da bana kalırsa dahili GPU'yu devre dışı bırak. Sadece harici GPU aktif olsun. Ondan sonra görüntü almayı dene.

Eğer bu da işe yaramaz ve görüntü alamazsan bu aşamada HDMI kablosunu anakarta taktığında da görüntü alamayacaksın. Çünkü dahili GPU'yu kapatmış olacaksın. Endişe etme. Bundan sonra BIOS'u sıfırlayarak eski hale geri dönebilirsin. BIOS sıfırlamak için ya BIOS pilini çıkartıp ortalama 8-10 saniye bekleyip pili tekrar tararsın ya da anakart üzerindenki CLEAR CMOS pinlerine birkaç saniye tornavida temas ettirirsin.

Dosya Ekleri

• IMG_1624.webp
    IMG_1624.webp
    338,4 KB · Görüntüleme: 88
BIOS güncellemesi sorunu çözmese eğer, BIOS ayarlarından hangi GPU'nun aktif olduğunu kontrol et. Belki de varsayılan olarak sadece dahili GPU seçilidir.

O ayarı ya "Auto" yap ya da bana kalırsa dahili GPU'yu devre dışı bırak. Sadece harici GPU aktif olsun. Ondan sonra görüntü almayı dene.

Eğer bu da işe yaramaz ve görüntü alamazsan bu aşamada HDMI kablosunu anakarta taktığında da görüntü alamayacaksın. Çünkü dahili GPU'yu kapatmış olacaksın. Endişe etme. Bundan sonra BIOS'u sıfırlayarak eski hale geri dönebilirsin. BIOS sıfırlamak için ya BIOS pilini çıkartıp ortalama 8-10 saniye bekleyip pili tekrar tararsın ya da anakart üzerindenki CLEAR CMOS pinlerine birkaç saniye tornavida temas ettirirsin.

BIOS güncellemesi yapamıyorum ki ekran bozulup donuyor. Monitörüm yok TV'ye bağladım ondan dolayı böyle sorun oluyor olabilir mi?

Çözüm
BIOS güncellemesi yapamıyorum ki ekran bozulup donuyor. Monitörüm yok TV'ye bağladım, ondan dolayı böyle sorun oluyor olabilir mi?
Sadece bu bilgiyle, yani görüntü aldığın donanım TV diye görüntü bozulacak diye bir kural yok. Belki TV'de problem vardır, belki HDMI kablosunda problem vardır. Sırf TV diye görüntü bozulmaz. Buna takılma.

Ama anakartında BIOS flash butonu var mış. USB ile BIOS'u o buton sayesinde güncelleyebilirsin. Recep'in MSI anakartlar için BIOS güncelleme videosu vardı. İzleyerek yapabilirsin.

Sadece bu bilgiyle, yani görüntü aldığın donanım TV diye görüntü bozulacak diye bir kural yok. Belki TV'de problem vardır, belki HDMI kablosunda problem vardır. Sırf TV diye görüntü bozulmaz. Buna takılma.

Ama anakartında BIOS flash butonu var mış. USB ile BIOS'u o buton sayesinde güncelleyebilirsin. Recep'in MSI anakartlar için BIOS güncelleme videosu vardı. İzleyerek yapabilirsin.

Hemen kontrol ediyorum.

Yarın bilgisayarı yanımda götüreceğim BIOS flashdan güncelleme yapabilmem için dosya adını değiştirmem gerekiyormuş. Yarın öğlen tekrardan yazacağım, çok teşekkür ederim bilgiler için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.