Heisenberg55

Becerikli
Windows'u kuruyorum ama LAN bağlantısına taktım ethernet kablomu internet gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi anakartı kullanıyorsunuz? Üreticinin sitesinden driverları yükleyip bilgisayara kurmanız gerekebilir.
Ya abi nefret ediyorum bu Windows 11'den. Anakart LAN driverını USB'ye başka PC'den atıp geldim eve. Windows 11 kurarken diskleri sıfırladığım sırada USB'nin de silmişim içini. Driver gitti LAN driverı. Ne yapacağım ben şimdi ya?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonunuzun şarj aleti varsa USB girişini takın bilgisayara; yoksa uyanık birinden, komşudan falan isteyin.
Telefonunuzu internete bağlayın. Sonrasında ayarlardan USB internet paylaşımı ayarını bulup aktif edin. Sonrasında driveri indirip kurarsınız.

1️⃣ İnternetsiz Windows Kurulum:
  1. Kurulum ekranında "İnternet bağlantısı" adımına gelin.
  2. Shift + F10 tuşlarına basarak Komut İstemi'ni açın.
    1. Bazı cihazlarda FN tuşuna da basmanız gerekebilir: FN + Shift + F10
  3. Açılan siyah ekrana şunu yazın:
  • Bilgisayar yeniden başlayacak ve artık internet bağlantısı olmadan kurulum yapabileceksiniz.
:doğru: Bu yöntem Microsoft'un sistemine gömülü ama gizlenmiş bir seçeneği aktif ediyor. Sistem kararlı çalışır, ekstra bir risk yok.

Kurulum tamamlandıktan sonra başka bir cihazdan Ethernet sürücüsünü indirip USB ile bilgisayara aktarabilirsin.

1758091337377.webp

2️⃣ Aygıt Yöneticisi ile Ethernet Donanımını Görüntüle
  1. Aygıt Yöneticisi’nde Ethernet donanımına sağ tıkla → Özellikler→ “Ayrıntılar” sekmesi.
  2. Özellik kısmından Donanım Kimlikleri’ni seç.
  3. Karşına şöyle bir şey çıkacak:
PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_01234567

:doğru: Bu kodu Google’da veya PCI Database vb sitelerde aratarak hangi marka/model olduğunu öğrenebilirsin.

1758092056593.webp

Son düzenleme: