dark_1234

Deneyimli
Merhaba, ASUS H61M-D bir anakartım var. Her şey sorunsuz, kablolu klavyeler falan çalışıyor ama nedense kablolu fareleri takınca farelerin bazen ışığı gidiyor ve hiç hareket etmiyorlar. En sonda "Windows bu aygıt tanınamadı" diyor. Bana öneriniz nedir? BIOS'ta bir ayar falan. Bu arada hatırladığıma göre kablolu mouseler BIOS'ta çalışıyordu sanki.

Bu arada 5-6 mouse denedim sadece kablosuz mouseler çalışıyor. Acaba BIOS'da bir ayar falan mı açmam gerek? Çünkü anakartımdaki USB'ler 2.0

Son düzenleme:
Merhaba, ASUS H61M-D bir anakartım var. Her şey sorunsuz, kablolu klavyeler falan çalışıyor ama nedense kablolu fareleri takınca farelerin bazen ışığı gidiyor ve hiç hareket etmiyorlar. En sonda "Windows bu aygıt tanınamadı" diyor. Bana öneriniz nedir? BIOS'ta bir ayar falan. Bu arada hatırladığıma göre kablolu mouseler BIOS'ta çalışıyordu sanki.

Bu arada 5-6 mouse denedim sadece kablosuz mouseler çalışıyor. Acaba BIOS'da bir ayar falan mı açmam gerek? Çünkü anakartımdaki USB'ler 2.0

Bence sorun Windows. BIOS default ayarlara çekip deneyin, en son çare temiz kurulum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anlamadım, dediğiniz şey BIOS ayarı mı Windows ayarı mı? Bu arada daha 3 hafta olmadı format atalı. USB ile format attım, sürücüleri elimle kurdum.

Hocam BIOS bir sıfırlayın, çalıştırın. Okumazsa sorun Windows, yüksek ihtimal farklı portlar deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. O da olur, başka yöntemleri de var. Tornavidayla uğraşmaktan iyidir pili çıkar, güç kesik olsun bilgisayarda, 1 dk sonra tak.

Format atmadan önce BIOS pilini dğeişmiştim zaten yani dediğinizi yapmışım çoktan.

Evet. O da olur, başka yöntemleri de var. Tornavidayla uğraşmaktan iyidir pili çıkar, güç kesik olsun bilgisayarda, 1 dk sonra tak.

Hocam bence benim anakartta elektriksel bir sorun var acaba gidip 2. elden H61 setmi alsam?