Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TahaBal

Uzman
Merhaba, bugün bir bilgisayar topladım. Her şey tamam dedim, kontrol ettim ve power tuşuna bastım. Ancak bilgisayarın ışıkları sadece 1 saniyeliğine yanıp söndü.

"Power SW'yi yanlış mı taktım?" diye düşündüm. Gidip Power SW pinlerine kısa devre yaparak çalıştırmayı denedim ama yine aynı şey oldu.

Sizce sorun ne olabilir? Çözüm önerileriniz varsa paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Statik elektrik var mış, topraklama yapınca düzeldi. Bir tonravidaya elime dokundurdum, bir elimi ise parke zemine koydum. Sonrasinda tornavidanın metal kısmı ile her parcaya dokundum. Sonrasında açıldı. Herkese teşekkür ederim.
Merhaba, bugün bir bilgisayar topladım. Her şey tamam dedim, kontrol ettim ve Power tuşuna bastım. Ancak bilgisayarın ışıkları sadece 1 saniyeliğine yanıp söndü.

"Power SW'yi yanlış mı taktım?" diye düşündüm. Gidip Power SW pinlerine kısa devre yaparak çalıştırmayı denedim ama yine aynı şey oldu.

Çok anlamam ama büyük ihtimalle Power'de ya da anakartta sıkıntı vardır.

Tek tek tüm kabloları sök, işlemci ve GPU güç kabloları ile 24 pin kablolarının tam oturduğundan emin ol, kısa devre yaparak sistemi açmayı dene, bir de PSU ve anakart modelini eksiksiz şekilde yazar mısın? Benzeri başıma gelmişti 24 pin kabloyu anakarta taktım ama tam modüler psuda 24+4 pin var mış 4ünü boşta bırakınca açılmıyordu yerine takınca açıldı.

Eklemek için söylüyorum anakartta bir sorun olmayabilir çünkü ekran kartı güç kablolarını söktüğümde kırmızı bir ışık yanıyor. Bunun dışında baska bir ışık yanmıyor.

Tek tek tüm kabloları sök, işlemci ve GPU güç kabloları ile 24 pin kablolarının tam oturduğundan emin ol, kısa devre yaparak sistemi açmayı dene, bir de PSU ve anakart modelini eksiksiz şekilde yazar mısın? Benzeri başıma gelmişti 24 pin kabloyu anakarta taktım ama tam modüler PSU'da 24+4 pin var mış 4'ünü boşta bırakınca açılmıyordu yerine takınca açıldı.

Zaten denedim kısa devre yapmayı ama yine aynı şey oldu. 24 pin girişlerim tam.

Merhaba, bugün bir bilgisayar topladım. Her şey tamam dedim, kontrol ettim ve Power tuşuna bastım. Ancak bilgisayarın ışıkları sadece 1 saniyeliğine yanıp söndü.

Yanlış bağlantı yapmış olabilirsiniz, kısa devre yaptığı zaman PSU bu tepkiyi verir, kasa içi görünecek şekilde görsel paylaşın kontrol edeyim.

Statik elektrik var mış, topraklama yapınca düzeldi. Bir tonravidaya elime dokundurdum, bir elimi ise parke zemine koydum. Sonrasinda tornavidanın metal kısmı ile her parcaya dokundum. Sonrasında açıldı. Herkese teşekkür ederim.

Çözüm

Çözüm şeklinize bir şey diyemiyorum, bağlantıları kontrol edin sonra dumanlar çıkmasın sistemden.