Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emredmrrx

Çalışkan
  • Anakart: A320M-HDV 4.0
  • İşlemci: Ryzen 5 2600X.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX2060 a6g.
  • İşletim sistemi: Windows 10 PRO

Merhaba oyun oynarken bir anda mavi ekran hatası aldım sistemi yeni topladım fakat ekran kartını ve RAM'leri yenilemeden önce bir sorun yoktu RAM'leri 0 aldım
Hata kodu: MEMORY_MANAGEMENT
Minidump.

RAM'ler 0 ekran kartını 2.el aldım.

Son düzenleme:
Çözüm
XMP kapatıp ve güncel BIOS'la denersin. Eğer yine olmazsa daha düşük hızda ya da farklı bir model seçmeni öneririm. Anakartın uyumluluk sitesinde bellek uyumluluğu olan RAM'lerin listesi var oradan kontrol et bakalım var mı aldığın RAM'ler orada.

Sorun su ki, memtest hatalari eger BIOS ayarlari test icin tavsiye edilen ayarlardaysa (OC falan yoksa ve XMP kapali denediyseniz) duzeltilemez cunku RAM fiziksel olarak bozuk demektir.
  • Anakart: A320M-HDV 4.0
  • İşlemci: Ryzen 5 2600X.
  • Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX2060 a6g.
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro.

Merhaba oyun oynarken bir anda mavi ekran hatası aldım sistemi yeni topladım fakat ekran kartını ve RAM'leri yenilemeden önce bir sorun yoktu RAM'leri 0 aldım.
Hata kodu: MEMORY_MANAGEMENT.
Minidump.

RAM'ler 0 ekran kartını 2.el aldım.

RAM'leri bir Memtest ile test et. Ayrıca ekran kartını da umarım direkt sisteme takıp kullanmaya başlamadın. Önce güvenli modda sürücüyü silip kendi sürücüsünü kurman gerekiyor.

RAM'leri bir Memtest ile test et. Ayrıca ekran kartını da umarım direkt sisteme takıp kullanmaya başlamadın. Önce güvenli modda sürücüyü silip kendi sürücüsünü kurman gerekiyor.

Öyle yaptım fakat ilk silmede bir kapandı tekrar açıldı tekrar sildim karıştı şimdi tekrar silip yüklüyorum ondan sonra da Memtest sonuçlarını atarım.

Güvenli modda silmen en sağlıklısı.

Güvenli modda silmen en sağlıklısı.

Aynılarını uyguladım hocam şimdi Memtest'e geçiyorum Memtest kaç saat sürüyor ortalama?@TechDelisi,

RAM kapasitesine göre değişir süresi ama 3 saatten az olacağını düşünmüyorum.

Memtest86 hızlı bir testtir ve her 8 GB bellek için yaklaşık 1 saat sürer. Ancak bu, bellek yapılandırmasına bağlıdır. Örneğin, 16 GB'lık tek bir çubuk 2,5 saat veya daha uzun sürebilirken, iki 8 GB modülün test edilmesi 2 saat sürer.

Son düzenleme:
Hepsiburada'dan almıştım zaten ucuzada gelmisti kötü oldu. Forumda birkaç test daha istiyorlar gerek var mi yoksa direkt iade mi edeyim XMP kapalı vs gibi.

RAM'de gözle görülür fiziksel bir hasar göremiyorsan denemekden zarar gelmez. RAM'lerin teki mi sorunlu ikisimi, kit mi aldın bunlarda önemli.