Yeni üyeler için ''hoş geldiniz'' bildirimi ile birlikte forum kullanımı şeklinde bir video bildirimi yapılabilir. Bahsettiğim şey kurallar değil, onun için zaten ayrı konu var ama mesela nasıl konu açılır, nasıl rehber oluşturulur, belirli kategorilerde mesaj gönderme/konu açma şartları tarzında.
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Detaylar
Kim cevapladı?
5
5124
Ziyaretçi
Aslında bi' nevi mantıklı, yani şöyle; yeni üyeler kuralları okuduğunu varsayarak kabul ediyor ama, aslında okumuyorlar. Birçok üye kurallara hakim olabilir ama yeni üyeler değil maalesef. Özellikle Türkçe yazım kuralları olsun veya diğer durumlar olsun boşu boşuna uyarı alabiliyorlar. O yüzden pozitif oy.
Başta eksiledim, sonra biraz düşününce güzel olacağı aklıma geldi artıladım.
Bazen yeni üyeler buraya 2014 İnci Sözlük gibi giriş yapabiliyor, sonra tabii ışık hızında kural ihlali yasağı ile karşılaşıyorlar. 1.5 - 2 Dakikalık kısa ve güzel bir tanıtım videosu yapılabilir.
Bazen yeni üyeler buraya 2014 İnci Sözlük gibi giriş yapabiliyor, sonra tabii ışık hızında kural ihlali yasağı ile karşılaşıyorlar. 1.5 - 2 Dakikalık kısa ve güzel bir tanıtım videosu yapılabilir.
Okumasi 2 dakika surmeyecek kurallari okumayan videoyu mu izleyecek 
seeraddar
Yetkin
Okumasi 2 dakika surmeyecek kurallari okumayan videoyu mu izleyecek![]()
2 Satır kitap okumayan adam, 3 saat film izleyebiliyor. Neden olmasın?
Konuda dediğim gibi bahsettiğim şey kural değil. Rehber/makale oluşturma, belirli kategorilerde mesaj yazma veya konu açma şartları gibi.Okumasi 2 dakika surmeyecek kurallari okumayan videoyu mu izleyecek![]()
Görsel ve sesli bir şey daha ilgi çekiyor, açık söylemem gerekirse ben de kuralları okumadım. Ama intro gibi 1 - 2 dakikalık bir kurallar videosu karşıma direkt çıksaydı oturur izlerdim, ilgi çekmek önemli.Okumasi 2 dakika surmeyecek kurallari okumayan videoyu mu izleyecek![]()
Hatta arttırıyorum, forumda atıyorum 1000 üye varsa 950'si kuralları okumadan başlamıştır.
Görkem Say
Üstün
Teoride bakinca iyi de bizim millette yemiyor bunlar. 100 kisiden 3-5'i acip izler maksimum. Kurallara gelisi guzel bile bakmiyor cogu.
- Makaleler
- 1
Hiç efektif olacağını düşünmüyorum. Kötü bir fikir mi? Hayır. Boşu boşuna zaman kaybı sadece. 3-5 kişi için uğraşmaya bile değmez.