Makaleler
1
Microsoft Kurumsal ve İşletim Sistemi Güvenliği Kurumsal Başkan Yardımcısı David Weston'un, Windows'un 2030 yılında nasıl görüneceğine yönelik fikirlerinin ardından Windows'un geliştirme lideri Pavan Davuluri; Windows IT Pro YouTube kanalında yaptığı bir röportajda Windows'un geleceğinin, bilgisayar kullanımını yeniden şekillendirecek yapay zekanın mümkün kıldığı gerçek bir ortam ve çok modlu deneyimden oluşacağını söyledi.

Davuluri, yapay zekanın bilgisayarlarla etkileşim şeklini değiştireceğine ilişkin "Bence bilgi işlemin daha ortamlı, daha yaygın hale geldiğini, form faktörlerini kapsamaya devam ettiğini ve zaman içinde kesinlikle daha çok modlu hale geldiğini göreceğiz. Deneyim çeşitliliğinin, sesin daha önemli hale geldiğini görmeye devam edeceğimiz bir sonraki alan olduğunu düşünüyorum. Temel olarak, bilgisayarınızın ekranınıza gerçekten bakabileceği ve bağlamın farkında olduğu kavramı, ileriye dönük olarak bizim için önemli bir yöntem haline gelecektir." açıklamasında bulundu ve yapay zeka sayesinde Windows'un bugünkü gibi görünmeyeceğini "Bence insan arayüzlerinin bugün nasıl göründüğü ve bundan beş yıl sonra nasıl göründüğü, Windows'un gelişmeye devam etmesi için bizim için büyük bir itici güç. İşletim sistemi giderek daha fazla ajan ve çok modlu hale geliyor ... Bu bizim için muazzam bir yatırım ve değişim alanı." yorumlarıyla belirtti.

2030 vizyonunun tam olarak neleri sağlayacağı kesin olarak bilinmese de, gelişen yapay zekâ ile birlikte Windows’un geleceği; fare ve klavye gibi geleneksel giriş yöntemlerini destekleyen ya da bunların yükünü Sesle Etkileşim gibi daha doğal yollarla azaltan kapsamlı bir dönüşüm geçirebilir. Bu değişikliklerin, mevcut Windows 11 sürümüne entegre edilmek yerine ‘yeni bir Windows’ aracılığıyla sunulması; kullanıcıların bilgisayarlarla etkileşim biçimini daha doğal, sezgisel ve bağlamsal hale getirecek deneyimlere zemin hazırlayabilir.

Daha fazlası için: