- Makaleler
- 19
Arkadaşlar yeni yasaları biliyorsunuz, bu yüzden çoğu kişi VPN ile girecek internete. Acaba devlet VPN'e de önlem alacak mı veya alabilecek mi sizce?
Arkadaşlar yeni yasaları biliyorsunuz, bu yüzden çoğu kişi VPN ile girecek internete. Acaba devlet VPN'e de önlem alacak mı veya alabilecek mi sizce?
Hocam bir sürü VPN uygulamasi var, birini engellerler insanlar digerini kullanir, umarim engellemezler ancak saat 22'den sonra yasak nedir yahu.VPN kullanmak içinde kimlik doğrulaması getirirler diye düşünüyorum yani tamamen özgür olma sistemin bir parçası ol ama ben seni yöneteyim istiyorlar.
Haklisin hocam, en kötü ihtimal DNS degistiririm direkt.İnterneti tamamen sansürleyemezler. VPN yasaklanırsa VPS kullanırsın çözümü var da var, kullanırsın da kullanırsın, tek yol ülkeyi Kuzey Kore gibi kapalı sisteme geçirmek. Başka şekilde sansürleyemezler.
Engellemezler ama VPN kullanacaklara kimlik doğrulaması şartı getirebilirler. Yani VPN kullanılsa bile kullanıcının neler yaptığını takip etmek istiyorlar. Bu durum Discord gibi platformlar veya sıradan siteler için değil, genelde suç içeren faaliyetler için sıkıntılı olabilir. Şu an Play Store ve App Store’da resmî olarak duran VPN servislerine, devletin talebi doğrultusunda bu tür yükümlülükler mecburen getirilebilir.Hocam bir sürü VPN uygulamasi var, birini engellerler insanlar digerini kullanir, umarim engellemezler ancak saat 22'den sonra yasak nedir yahu.
Haklisin hocam, en kötü ihtimal DNS degistiririm direkt.
Hocam VPN servsileri zaten engelli, örneğin Proton VPN zaten engelli, isterseniz girin bakın: https://protonvpn.com/, ama kullanılabiliyor, bunlar yüzeysel engelliyorlar platformu, derine inmiyorlar.Hocam bir sürü VPN uygulamasi var, birini engellerler insanlar digerini kullanir, umarim engellemezler ancak saat 22'den sonra yasak nedir yahu.
Haklisin hocam, en kötü ihtimal DNS degistiririm direkt.
İşte o VPN değildir, o başka bir amaca hizmet etmek için oluşturulan şeylerdir, dünyada sadece iki elin parmağı kadar kullanılabilir VPN vardır, yoksa Play Store'a, tarayıcıya falan "VPN" diye arattığında bin tane program çıkar.VPN kullanmak içinde kimlik doğrulaması getirirler diye düşünüyorum yani tamamen özgür olma sistemin bir parçası ol ama ben seni yöneteyim istiyorlar.
Aslında durum çok basit: Devlet bu regülasyonları istediğinde, geliştirici ya da platform sahibi buna uymak zorunda kalıyor. Aksi takdirde uygulama ya mağazalardan kaldırılır ya da ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalır. Örnek vermek gerekirse; bu zorunluluk forumlar için de geçerli olsa, @Recep Baltaş bile istemeyerek de olsa foruma kimlik doğrulaması getirmek zorunda kalacaktır. Yani bu durum kişilerin inisiyatifinde değil, tamamen yasal bir mecburiyet meselesidir.İşte o VPN değildir, o başka bir amaca hizmet etmek için oluşturulan şeylerdir.