AKP'den vazgeçenleri topladığı doğru ama öyle veya böyle, seçimden en kârlı parti olarak çıktı. Başkanı bile doğru dürüst bilinmeyen bir parti olmasına rağmen totalde İyi Parti'den ve MHP'den fazla, neredeyse senelerdir aynı kemik kitle ile seçime giren HDP kadar oy aldı.

An itibari ile Fatih Altaylı Türkiye'de üçüncü parti olduklarını açıkladı.

AKP'den vazgeçenleri topladığı doğru ama öyle veya böyle, seçimden en kârlı parti olarak çıktı. Başkanı bile doğru dürüst bilinmeyen bir parti olmasına rağmen Total'de iyi Parti'den ve MHP'den fazla, neredeyse senelerdir aynı kemik kitle ile seçime giren HDP kadar oy aldı.

2028 ve 2029'da çok daha fazlasını yapacağını düşünüyorum. AKP devri yavaş yavaş sona eriyor.

Doğru adaylar falan çıkarmadı. AKP'nin öfkeli kitlesi, soluğu orada aldı.
Yozgat'ta oturuyorum, 2014'te Ak Parti'den aday olup belediye başkanlığı yapmış sonrasında partiden ayrılarak 2019'de bağımsız aday olmuştu. %2'lik bir fark ile AKP'ye yenildi. Aşırı sağcı bir şehirde bağımsızdan bu kadar yüksek oy alan adamı Refah Partisinden çıkararak garantiye oynadı ve kazandı. Kazandığı ilçelerde de benzer durumlar söz konusu.

Yeniden refah partisi, 1 Büyükşehir Belediyesi (Şanlıurfa), 1 belediye (Yozgat), 38 ilçe ve 18 belde kazanmayı başardı.

Çok fazla gündeme gelmeden doğru adaylar çıkararak güzel iş yaptı. Ben zp ile benzer sonuçlar olacağını düşünüyordum şaşırdım açıkçası.

Bunlar AKP'den de daha fazla muhafazakar. Bunlar başa geçerse Allah korusun, 3-5 yıla kendi şeriatlarını getirirler. Ben Türk halkının şeriatı doğru yönetebileceklerine inanmıyorum. İnşallah dinime zarar vermez bu sözüm, ama böyle işte.

Hiçbir parti bu saatten sonra CHP'yi kolay kolay geçemez. AKP devri bitti. Asıl olay bundan sonraki CHP vs Zafer Partisi cumburbaşkanlığı seçiminde olacaktır. 4 sene sonra o zamanları görürüz ama ben görürmüyüm bilmem.

Son düzenleme: