Makaleler
11
Yer
Slytherin
Selam.
Sanal makineye Docker üzerinden Immich kurdum ve ana makineye de Nginx kurarak reverse proxy ile Immic'e erişebiliyorum. Ancak farklı bir ağa bağlanınca yerel IP adresi değiştiği için her seferinde baştan ayarlamam gerekiyor. Bazı routerlarda makine adını girince adres çözümleniyor ama her ağda olmuyor bu. Ayrıca direkt sanal makinenin IP adresini girerek de erişmemi engelliyor bu durum. Bu yüzden ana makinenin IP adresi ile giriyorum mecburen.

Telefon uygulamasında birden fazla IP girme ayarı tam olarak yok. Bari her seferinde mevcut IP'yi değiştireyim diyorum, o da yok. Mobil uygulaması çok işlevsiz bence. Sunucu durumunu bile göstermiyor.

Tailscale kurup oradan bağlanabilirim ama telefonda sürekli açık olmasını istemiyorum açıkçası.
Onun dışında aklıma gelen bir diğer yol da telefona yerel DNS ayarı yapmak. Bağlandığım ağlardaki IP adresimi elle girdikten sonra belirlediğim alan adını kullanarak erişebilirim sanırım ama bu da rahat bir yöntem değil.

O yüzden daha pratik bir yol arıyorum.

Ayrı bir sunucu kurana kadar vazgeçtim bu işten. Ente Photos kullanıyorum şimdilik.

Son düzenleme:
Madem ana makinenizde çalıştırıyorsunuz neden sanal makineye kuruyorsunuz acaba? Direkt Windows'ta Docker Desktop ile de kurabilirsiniz.