3035

Yetkin
Bu millette olan şeyi anlamıyorum.
Tamam AKP tüm şehirleri kaybetti ve muhalif partiler aldı ama adamlar 5 yıl daha iktidarda öyle yada böyle. Yani bunlar yenilince erken seçime girecek, istifa edecek kişiler değiller. Merakımdan soruyorum: Bu heyecanın sebebi nedir ?

En basitinden para sende olacak. Halka yaranma çabasına gireceksin. Ankara bunun güzel bir örneği. İzmir, Antayla gibi armut toplamak yerine iyi kötü iş yaptılar. Adamın partiye sempatisi artacak.

Şişli de kötü bir örnek. Sarıgül zamanı güzeldi. Sonra kötü. Adamlara tabela bozuk, yasaya göre ilçe belediyesinin baktığı alan diye e-posta gönderiyorum, İBB bakıyor ona diyor. İBB'ye gönderiyorum, Şişli bakıyor diyor. Anca tanıdığa ihale verip yapılı kaldırıma sök tak yapıp duruyorlar.

Hal böyleyken aklını kullanıp takım tutar gibi parti tutmak yerine belediyecilik performansına bakan Şişli seçmeni CHP'ye oy verir mi? Vermez. Ama takım tutar gibi parti tuttukları için böyle. El değiştiren belediyelerde de belediyeciliğe değil, takım tutmaya bakıldığı için yerek seçimler bu kadar önemli. Çünkü yerel seçimde beni seçen adam genel seçimde de beni seçer.

AKP iktidari icin guce guc katma secimi. Muhalefet kaybederse HDP ile yakinlasacak AKP, kaybederse biraz daha cekingen tavir takinacaktirlar HDP konusunda.

Yerel seçimle gelecek başkanın yapacağı şeyler partinin itibarını yükseltir. Mesela Murat Kurum, hiç güven vermiyor. Eskiden yaptığı yalan yanlış şeylerle ve AKP'li olmasıyla ünlü birisi. En kötü Ekrem'in gelmesi lazım.