TOGG'da kaç ensesi kalın adamın imzası var. Tam bir devlet projesi değil. Dediğiniz çip üretimi çok uzun bir arge ve bütçe gerektiriyor. Kolay bir şey olsa her ülke yapardı zaten.

Tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler yapıyor zaten :)

Ayrıca, o ensesi kalın dediğiniz kişilerin hepsi nedense AKP'li ve suç dosyaları kabarık 😂

Bu zamanda arabaya yatırımın kesinlikle çok yanlış bir hamle ve kesinlikle ülkemizi geliştirmeye katkısı olmayacak.

Bu zaman çip ve yazılım zamanı. Kesinlikle ülkemizden daha fazla mühendisin gitmemesi için çalışmalar yapılmalı ve çip-yazılım ve yapay zeka konusuna TOGG'a yatırılan paradan kat kat daha fazla yartırılmalı.

Ha ek geçelim. TOGG'un tamamen seçimi kazanma stratejisi olduğu aşikar. Yani şunu bilin ki, malum kişi kesinlikle ülke gelişsin diye uğraşmıyor. Anca cebini düşünüyor :)

Vallahi hiç yapılmamasından iyidir. Eğer çip lazımsa sen üret her şeyi devletten beklemek kadar saçma bir şey yok. Ya bak bende muhahalifim, ama her şeye değil bu kadar saçma argüman olamaz.

images (76).webp

Buna benziyor.

Vallahi hiç yapılmamasından iyidir. Eğer çip lazımsa sen üret her şeyi devletten beklemek kadar saçma bir şey yok. Ya bak bende muhahalifim, ama her şeye değil bu kadar saçma argüman olamaz.

Sen üret derken? Bu neyin kafası?

Tüm mühendisleri ülkeden kaçırırlarken senin o mühendislere suç atman büyük alçaklıktır, kusura bakma bunu kaldıramam. Devlet sanki bir şey yapmışta her şeyi devletten beklemeyin diyor...

Ayrıca hiç yapılmamasından iyidir demen daha bir komik. Paranın çöpe atılmasını destekleyeni ilk kez görüyorum. Ha, pardon zaten TOGG'unda yarısı vergi yine birilerinin cebine iniyor, çöptende beter.

Tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler yapıyor zaten :)

Ayrıca, o ensesi kalın dediğiniz kişilerin hepsi nedense AKP'li ve suç dosyaları kabarık 😂

O yüzden mi bütün dünya TSMC'ye bel bağlamış durumda? Hangi gelişmekte olan ülkeler yapıyor?

"Halihazırda çip üretiminin yüzde 75'i Doğu Asya'da gerçekleştiriliyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD, çip üretiminde öncü ülkeler konumunda yer alıyor. Gelişmiş çiplerin ise yüzde 90'ı Tayvan'da üretiliyor. Tayvan merkezli TSMC, dünyanın en büyük çip üreticisi durumunda bulunuyor."

Ben bu listede İngiltere, Fransa, Almanya göremiyorum. Söylediklerinizin dayanağı yok. Konuşmuş olmak için konuşmak yerine önce biraz araştırın.

O yüzden mi bütün dünya TSMC'ye bel bağlamış durumda? Hangi gelişmekte olan ülkeler yapıyor?

"Halihazırda çip üretiminin yüzde 75'i Doğu Asya'da gerçekleştiriliyor. Tayvan, Güney Kore, Japonya, Çin ve ABD, çip üretiminde öncü ülkeler konumunda yer alıyor. Gelişmiş çiplerin ise yüzde 90'ı Tayvan'da üretiliyor. Tayvan merkezli TSMC, dünyanın en büyük çip üreticisi durumunda bulunuyor."

Ben bu listede İngiltere, Fransa, Almanya göremiyorum. Söylediklerinizin dayanağı yok. Konuşmuş olmak için konuşmak yerine önce biraz araştırın.

Olay tam olarak çip üretmek değil zaten :) O çiplerin tasarımının sizin elinizden çıkması. Aynı şekilde Apple'de TSMC'ye ürettiriyor ama tasarım ve geliştirme süreci tamamen kendilerine ait. Olay çip üretmek değil ve o kadar katkısı yok. Olay o çipin tasarımını, argesini yapabilmek ve bununla bir ürün ortaya koyabilmek.

Ben ampulspor taraftarı değilim ama ülkemize hayırlı olsun diyeyim.

Benim tek bir beklentim var, bu araç için Euro NCAP kaza testi videolarının yayınlanarak aracın güvenilirliğini Türkiye ve Avrupa bölgesinde kanıtlamak. 👍

Fiyatı konusunda zaten söylenecek bir şey yok. Bu Venezuela ekonomisinde bu aracı almaya çalışan her ''normal'' vatandaşa kolay gelsin derim. 🤡

Ayrıca hiç yapılmamasından iyidir demen daha bir komik. Paranın çöpe atılmasını destekleyeni ilk kez görüyorum. Ha, pardon zaten TOGG'unda yarısı vergi yine birilerinin cebine iniyor, çöptende beter.

Para çöpemi atılıyor? Şu an arabalarda elektrikli araba devri. Elin Afganistan'ı bile araba üretmeye çalışıyor.