- Makaleler
- 2
İtalya yapımı araç. 
Bizim zamanımızda biz üretiyorduk yiğenim.Benim bazı sülaleden akrabalar tekerlekti.Ee siz bilmezsiniz ne çektiğimizi (!).Sen üret derken? Bu neyin kafası?
Tüm mühendisleri ülkeden kaçırırlarken senin o mühendislere suç atman büyük alçaklıktır, kusura bakma bunu kaldıramam. Devlet sanki bir şey yapmışta her şeyi devletten beklemeyin diyor...
Ayrıca hiç yapılmamasından iyidir demen daha bir komik. Paranın çöpe atılmasını destekleyeni ilk kez görüyorum. Ha, pardon zaten TOGG'unda yarısı vergi yine birilerinin cebine iniyor, çöptende beter.
Bana nedense hiç sedan gibi durmadı. Ama yazılım dışında iyi duruyor.
Bu zamanda arabaya yatırım kesinlikle çok yanlış bir hamle ve kesinlikle ülkemizi geliştirmeye katkısı olmayacak.
Bu zaman çip ve yazılım zamanı. Kesinlikle ülkemizden daha fazla mühendisin gitmemesi için çalışmalar yapılmalı ve çip-yazılım ve yapay zeka konusuna TOGG'a yatırılan paradan kat kat daha fazla yartırılmalı.
Ha ek geçelim. TOGG'un tamamen seçimi kazanma stratejisi olduğu aşikar. Yani şunu bilin ki, malum kişi kesinlikle ülke gelişsin diye uğraşmıyor. Anca cebini düşünüyor![]()
Olay tam olarak çip üretmek değil zateno çiplerin tasarımının sizin elinizden çıkması. Aynı şekilde Apple'de TSMC'ye ürettiriyor ama tasarım ve geliştirme süreci tamamen kendilerine ait. Olay çip üretmek değil ve o kadar katkısı yok. Olay o çipin tasarımını, argesini yapabilmek ve bununla bir ürün ortaya koyabilmek.