Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Screenshot_20250218_152844_Bundle.webp

Screenshot_20250218_153122_Bundle.webp

Screenshot_20250218_153150_Bundle.webp

Resim kaynağı: Donanım Haber
  • Türkiye'nin milli uçak gemisi MUGEM'in inşası tamamlandığında, Türkiye kendi uçak ge misini üreten 8 ülke arasında yer alacak ve gemi 285 metre uzunluğunda, 72 metre genişliğinde olacak.
  • MUGEM, yerli ve milli savaş yönetim sistemleri ile donatılacak ve yüzde 85'in üzerinde yerlilik oranına sahip olacak; gemi, 50 uçak taşıyabilecek kapasitede olacak ve 10.000 deniz mili menzile sahip olacak.
  • MUGEM'in tasarımı tamamen Türkiye'ye özgü olacak ve modüler inşa tekniği sayesinde üretim süresi hızlandırılacak; gemi, insani yardım operasyonları ve afet durumlarında lojistik destek sağlamak için de kullanılabilecek.
  • MUGEM'den kalkış ve iniş yapabilecek uçaklar arasında yerli olarak geliştirilen jet motorlu eğitim uçağı HÜRJET'in yanı sıra Türkiye'nin SİHA ailesinden Bayraktar Kızılelma, Bayraktar TB3 ve TUSAŞ ANKA-3 insansız savaş uçakları yer alıyor. Gemi, asgari 50 adet insanlı ve insansız hava aracı kapasiteyle deniz görevi icra edebilecek.
  • Jet motorlu savaş uçağı TUSAŞ Kaan, konvansiyonel pistlerden kalkış ve iniş yapacak şekilde tasarlandı. Uçak gemilerinden kalkış ve iniş yapabilmesi için Kaan'ın özel modifikasyonlara sahip deniz versiyonunun üretilmesi gerekiyor. Bu konuda TUSAŞ ile görüşmeler sürüyor.
Daha fazla bilgi için:

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 125416

Eki Görüntüle 125418

Eki Görüntüle 125417

Resim kaynağı: Donanım haber.
  • Türkiye'nin milli uçak gemisi Mugem'in inşası tamamlandığında, Türkiye kendi uçak ge misini üreten 8 ülke arasında yer alacak ve gemi 285 metre uzunluğunda, 72 metre genişliğinde olacak.
  • Mugem, yerli ve milli savaş yönetim sistemleri ile donatılacak ve yüzde 85'in üzerinde yerlilik oranına sahip olacak; gemi, 50 uçak taşıyabilecek kapasitede olacak ve 10.000 deniz mili menzile sahip olacak.
  • Mugem'in tasarımı tamamen Türkiye'ye özgü olacak ve modüler inşa tekniği sayesinde üretim süresi hızlandırılacak; gemi, insani yardım operasyonları ve afet durumlarında lojistik destek sağlamak için de kullanılabilecek.
  • Mugem'den kalkış ve iniş yapabilecek uçaklar arasında yerli olarak geliştirilen jet motorlu eğitim uçağı hürjet'in yanı sıra Türkiye'nin SİHA ailesinden bayraktar kızılelma, bayraktar TB3 ve TUSAŞ anka-3 insansız savaş uçakları yer alıyor. Gemi, asgari 50 adet insanlı ve insansız hava aracı kapasiteyle deniz görevi icra edebilecek.
  • Jet motorlu savaş uçağı TUSAŞ Kaan, konvansiyonel pistlerden kalkış ve iniş yapacak şekilde tasarlandı. Uçak gemilerinden kalkış ve iniş yapabilmesi için Kaan'ın özel modifikasyonlara sahip deniz versiyonunun üretilmesi gerekiyor. Bu konuda TUSAŞ ile görüşmeler sürüyor.
Daha fazla bilgi için:

Aslına bakarsan motoru yurt dışında yapılmıştır diye düşünüyorum. Muhtemelen Japonya veya Kuzey Kore. TOGG'da da aynı şey oldu. Arabada İtalyan motoru var.
Biz Türkler genel olarak arabanın motoru değil de veya uçakların motoru değil de sadece dış dizayn veya iç dizaynını yapıyoruz maalesef. Bunun kanıtı olarak artık çeşitli kararların çıkması ile kimse direk olarak motoru veremeyecek bildiğim kadarıyla. Bu sebeple Türkiye de milyar dolarlar ile uçak almaya çalışıyor Eurotiger F-35 vs... Keşke kendimiz tam bağımsız birşryler üretebilsek. Şimdi başımızda Atatürk olacaktı var ya şu anda muhtemelen hem uzay üssümüz hem de yüzlerce %100 yerli gemimiz olurdu. Sonradan gelenler bozdu bu ülkeyi.

Son düzenleme: