batuhan02

Başarılı
Merhaba arkadaşlar bir sorunum var ve ne yapsam çözüm bulamadım yani bana mı kötü geliyor yayın kalitesi yoksa gerçekten kötü mü size bir danışmak istedim.

Kanalda birkaç deneme yayını yaptım bana görüntü kötü gözüküyor FPS arada düşüyor alta linki bırakıyorum bir bakıp yorumlarsanız sevinirim.

https://kick.com/jackschwalbe/videos/4a8976e2-ec0e-4f1a-924e-2b416ca1c988

OBS ayarlarım bu şekilde.

Sistemim Ryzen 7 9800X3D 32 RAM ve RTX 5080 ekran kartından oluşuyor uploadım ise 18.

Dosya Ekleri

• 2323232.webp
    2323232.webp
    41 KB · Görüntüleme: 84
Videoyu 1080P kalitesine alınca gayet iyi göründü. Tatmin olmuyorsanız zaten olması gereken ayarda olan bit ayarınızı 10.000, 12.000 olacak şekilde arttırmayı deneyebilirsiniz.

Videoyu 1080p kalitesine alınca gayet iyi göründü. Tatmin olmuyorsanız zaten olması gereken ayarda olan bit ayarınızı 10.000, 12.000 olacak şekilde arttırmayı deneyebilirsiniz.

8000 bitrateden yukarı çıkmıyor fakat 8000 bitrate kullanan bir yayıncı var aramızda çok fazla netlik farkı var onu çözemedim bir türlü.

Mirliva yayın başladıktan sonra artırıyor. Küçük bir bug olması lazım. Ama yayının çökme sorununu da çok nadir de olsa yaşayabiliyor. Yayını 8000 açın. Açıldıktan 5-10 dakika sonra bitrate 10.000 civarına çekin.

Bunun dışında karşılaştırdığınız yayıncının oynadığı oyunda tel, çimen, toz gibi ince taneli görsel içeren oyunlar oynamıyorsa daha net gözükecektir. Yani PUBG gibi bolca çimenli bir oyun oynayanda piksellenme daha çok olurken, Valorant oynayanda daha az olacaktır.

AV1 aslında bu sorunları çözüyor. Ama kullanılan donanım(telefon, bilgisayar vb.) AV1 oynatırken sıkıntı çekmeyecek donanım kullanıcı sayısı az olduğundan, AV1 tamamen geçiş yapamıyorlar. YT bazı videolarda deniyor. Yayınlarında destekliyor mu bilmiyorum.

2025-03-02_01-12_1.webp

2025-03-02_01-12.webp

2025-03-02_01-11.webp

Videoları kıyaslayın diye eklemedim. Edge ayrıca video iyileştirme ayarını alıştığımdan, videolar bir tık daha keskin gözüküyor olabilir. Ama genellikle AV1 şeklinde kayıt alınırsa, AV1 codec ile çalıştığında videolar çok daha net gözüküyor. Büyük ihtimalle yayınlarda halen VP9 kullanmaya devam ediyorlar.

Twitch'de bir ara getirecekti. Ama Kick vb. atağı ile eskiye göre çok değer kaybetti. O yüzden şu an öncelikleri değişmiş olabilir veya yukarıda bahsettiğim AV1 rahat oynatacak donanım kullanımı olmadığından bekletiyor olabilirler.

1920*1080 çözünürlükteki monitörde izledim kötü değildi. Ama 720 de çok kötü oldu. Belki sizin çözünürlük çok yüksek olabilir.

Ben 4K monitör kullanıyorum fakat dediğim yayıncının yayınına da aynı monitörden bakıyorum bariz onunki bayağı net benimkinden.

Mirliva yayın başladıktan sonra artırıyor. Küçük bir bug olması lazım. Ama yayının çökme sorununu da çok nadir de olsa yaşayabiliyor. Yayını 8000 açın. Açıldıktan 5-10 dakika sonra bitrate 10.000 civarına çekin.

Bunun dışında karşılaştırdığınız yayıncının oynadığı oyunda tel, çimen, toz gibi ince taneli görsel içeren oyunlar oynamıyorsa daha net gözükecektir. Yani PUBG gibi bolca çimenli bir oyun oynayanda piksellenme daha çok olurken, Valorant oynayanda daha az olacaktır.

AV1 aslında bu sorunları çözüyor. Ama kullanılan donanım(telefon, bilgisayar vb.) AV1 oynatırken sıkıntı çekmeyecek donanım kullanıcı sayısı az olduğundan, AV1 tamamen geçiş yapamıyorlar. YT bazı videolarda deniyor. Yayınlarında destekliyor mu bilmiyorum.

Eki Görüntüle 129237

Eki Görüntüle 129236

Eki Görüntüle 129235

Videoları kıyaslayın diye eklemedim. Edge ayrıca video iyileştirme ayarını alıştığımdan, videolar bir tık daha keskin gözüküyor olabilir. Ama genellikle AV1 şeklinde kayıt alınırsa, AV1 codec ile çalıştığında videolar çok daha net gözüküyor. Büyük ihtimalle yayınlarda halen VP9 kullanmaya devam ediyorlar.

Twitch'de bir ara getirecekti. Ama kick vb. atağı ile eskiye göre çok değer kaybetti. O yüzden şu an öncelikleri değişmiş olabilir veya yukarıda bahsettiğim AV1 rahat oynatacak donanım kullanımı olmadığından bekletiyor olabilirler.

Uzun uzun cevapladığınız için teşekkür ederim hocam. Bahsettiğim yayıncı ile aynı oyunları denediğimde bariz netlik farkı var. Yarın dediğiniz 10k bitrate olayını deneyeceğim teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Mesela CS yayını yaptığım dönemde sağa sola çevirince böyle çamurlaşma oluyordu. CaptureCard aldım onu bağladım çözdü beni tatmin etti.