nacho

Çalışkan
Merhabalar, bu sistemi yaklaşık 8 aydır kullanıyorum ve birkaç gün önce Resident Evil 4 oynarken görüntü dondu ve olay esnasında gelen ses takılmış bir şekilde gelmeye başladı. Ardından Forza Horizon 6’da da aynı şekilde olay gerçekleşti ve bu olaylar öncesinde bilgisayarda herhangi bir değişiklik (driver update, BIOS update, donanım değişimi) gerçekleşmedi.

Isılarda ise herhangi bir problem gözlemleyemedim. Ek olarak OCCT’de bulunan Power Testine soktuğumda ise 2 dakika dolmadan görüntü gidiyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor.

Eklemek isterim ki BIOS ve driverlar günceldi. BIOS üzerinde EXPO açık, işlemci dahili ekran kartı kapalı olması haricinde işlem yoktu, BIOS’u CMOS reset ve kendi Optimized Profile’ı dahil denedim. Bir kere HYPERVISOR_ERROR crash ekranı geldi ve SVM Mode, Memory Integrity gibi seçenekleri değerlendirdim ancak düzelmedi. Event viewer’da ise olağan dışı bir şeye rastlamadım.
  • Sapphire RX 9070 XT Nitro+
  • Ryzen 7 7800X3D
  • MSI B850 Gaming Plus WiFi
  • Patriot 6000Mhz 16GB RAM
  • Enermax Revolution III 1000W 80+ GOLD PSU

7800X3D'nin kendi entegre grafik kartı var, HDMI ile anakarttan monitöre bağla bilgisayar çalışıyorsa ekran kartı gümlemiş olabilir.

Ekran kartı bağlantısını nasıl yaptınız? 12vhpower kablosu ile çevirici kullandınız mı? Çevirici kablo varsa 3 tane 6+2 8 pin kablo güç kaynağından ayrı ayrı çekilmeli, tek kablo çift soket PCI-e kablosu olmuyor mesela, sorun çıkartır, iki tarafı da direkt 12vh ile bağladıysanız sorun olmaz. Bağlantı doğruysa farklı bileşenlerle test etmeniz gerekli.

Ekran kartı bağlantısını nasıl yaptınız? 12vhpower kablosu ile çevirici kullandınız mı? Çevirici kablo varsa 3 tane 6+2 8 pin kablo güç kaynağından ayrı ayrı çekilmeli, tek kablo çift soket PCI-e kablosu olmuyor mesela, sorun çıkartır, iki tarafı da direkt 12vh ile bağladıysanız sorun olmaz. Bağlantı doğruysa farklı bileşenlerle test etmeniz gerekli.
PSU’nun kutusundan çıkan 600W 12V kablo doğrudan ekran kartına takılı. Herhangi bir çevirici veya çoğaltıcı kullanmadım.