80

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
1
Merhaba,

Fark etmeden pasaportumu montumla birlikte yıkamışım. Şu anda kurudu ve her şey kusursuz bir şekilde okunabiliyor fakat damgalar biraz akmış duruyor ve sayfalar biraz buruşmuş. Benzer bir durumda pasaport ile seyahat etmeyi denediniz mi? Sonuç ne oldu? Daha önceden yağmurda ıslandığında bir sorun olmamıştı. Konsolosluk numarasını aradığımda durumunu görmemiz gerekiyor dediler ve çok ileri bir tarih için randevu mevcut.

Seyahat edilecek ülkelerin hepsi Avrupa Birliği içinde ve sadece uçağa binerken kimliğimi/pasaportumu göstermem gerekiyor fakat ilerleyen bir tarihte Türkiye uçuşum da mevcut ve dolayısıyla pasaportuma damga basılması gerekecek.

Not: Vize sorunum yok. Seyahat için vizeye ihtiyacım bulunmuyor.

İyi günler. :)

Konsolosluk değil nüfus müdürlüğünden direkt randevu alıp iki tane biyometrikle gideceksin yeni pasaport çıkaracaksın.

Seyahat ne zaman?

Damgaların bir önemi yok eğer vizesiz ülkeyse.

Konsolosluk değil nüfus müdürlüğünden direkt randevu alıp iki tane biyometrikle gideceksin yeni pasaport çıkaracaksın.
Türkiye’de yaşamadığım için çevremdeki tek seçeneğim bir konsolosluk.
13 Haziran’da İtalya’ya gidiyorum, ay sonuna doğru da İstanbul uçuşum var. Dolayısıyla ilk uçuş için sadece uçağa binerken kimlik göstermem gerekecek ama ay sonunda pasaporta ihtiyacım var. Acil pasaport istersem sadece oturduğum ülke ile Türkiye için geçerli oluyormuş. İtalya’dan sonra birkaç ülkeye daha gitmem gerekecek. Şansıma kaldı sanırım.

Pasaportunuzun ilk sayfasındaki bilgilerin olduğu kartta, sayfalarda ve vizelerde sorun yoksa kullanabilirsiniz daha önce çok yıkadım.
Pasaport bilgilerinin olduğu sayfayı sanırım kimlik kartıyla aynı maddeden yapmışlar. Sorunsuz bir şekilde duruyor. Teşekkürler.

Türkiye’de yaşamadığım için çevremdeki tek seçeneğim bir konsolosluk.

13 Haziran’da İtalya’ya gidiyorum, ay sonuna doğru da İstanbul uçuşum var. Dolayısıyla ilk uçuş için sadece uçağa binerken kimlik göstermem gerekecek ama ay sonunda pasaporta ihtiyacım var. Acil pasaport istersem sadece oturduğum ülke ile Türkiye için geçerli oluyormuş. İtalya’dan sonra birkaç ülkeye daha gitmem gerekecek. Şansıma kaldı sanırım.

Pasaport bilgilerinin olduğu sayfayı sanırım kimlik kartıyla aynı maddeden yapmışlar. Sorunsuz bir şekilde duruyor. Teşekkürler.
Sonuçta içindeki manyetiği, çipi önemli artık damga bile basmıyor çoğu yer sisteme işliyor. O sebeple sayfalarda yırtık yoksa, ilk bilgi kartında da sorun yoksa bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Akmış gibi durması hakkında fikrim yok fakat annemin pasaportu da buruş buruş, bu konuda herhangi bir sorun yaşamadik.
Randevu beklemeden konsolosluğa danisirsan geri çevirmezler.

Pasaportumun çipini NFC ile kontrol ettim ve sorunsuz bir şekilde okudu. Çipi zarar görmemiş ve fotoğrafım da sağlam duruyor. Sadece son sayfadaki damga, 3 sayfaya yayılmış ve sanki her sayfaya basılmış gibi bir durumda ve pasaportun arka kapağında 1 mm yer soyulmuş. AB içindeki uçuşlarda şansımı deneyeceğim ve Türkiye uçuşumdan hemen önce de konsolosluğa uğrayacağım. Herkese teşekkürler. 🙏🏻

Şansıma, G7 sebebiyle İtalya da pasaport kontrolüne başlamış. Belgemin yeterince kuruduğunu düşünüyorum, uçuşa da 24 saatten az kaldı. :D