Yıkılan apartmandaki altyapının akıbeti ne olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N3F3S
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 318

N3F3S

Uzman
Yer
Loveparade
Arkadaşlar selam. Oturduğum yer deprem açısından çok riskli bir bölgede olduğu için, fiber kablomun bağlı olduğu evi planlı yıktılar. Dolayısıyla fiber kutu ve sokaklar arası fiber kablo da gitti.

Servisini aldığım Millenicom arıza çözümüne 28 Mayıs sabah 4.00 demiş, ama fotoğraflarda da olduğu gibi ne fiber kutunun olduğu ev artık var ne de sokaklardan geçen fiber kablo sağlam bir şekilde duruyor. Tahminlerime dayanaraktan en kötü 15-20 gün alacağını düşünüyorum ama daha önce böyle bir durum deneyimleyen oldu mu? Sizce ek bir internet paketi almama gerek var mı?

Bulunduğum bölgede maalesef ki sadece Türk Telekom'un fiber internet hizmeti var ve interneti kurdurturken gelen arkadaş da söylemişti. Kutunun olduğu ev 1-2 aya yıkılacak diye.

Dosya Ekleri

• IMG_20250527_174449.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 92
  • IMG_20250527_174432.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20250527_182842.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolar sağlam kaldığı için gelip bağlayabilirler sanırım. Umarım altyapıda bir sıkıntı yoktur.

Kablolar sağlam kaldığı için gelip bağlayabilirler sanırım. Umarım altyapıda bir sıkıntı yoktur.
Altyapı'da bir sıkıntı yok hocam sadece altyapının olduğu kabloyu da koparmışlar, diğer kullanıcılardan bir farkım da benim evimden çıkan kablonun bağlı olduğu kutu da o evdeydi şu anda o kutu da yok muhtemelen evimi yine sıfırdan fiber kablo çekecekler gibi geliyor.

Kutu ve ona gelen altyapı onarılır büyük ihtimal. Bu iş 15-20 gün sürmez. Daha fazla zaman alır.

Etrafta yıkımlar devam ediyor mu?

Kutu ve ona gelen altyapı onarılır büyük ihtimal. Bu iş 15-20 gün sürmez. Daha fazla zaman alır.

Etrafta yıkımlar devam ediyor mu?
Sadece bu ev yıkıldı hocam zaten uzun süredir kullanılmıyordu ama mükemmel Türk Telekom çalışanları uzun süredir kullanılmayan ve yıkılacak olan eve altyapıyı döşemişler ve sokağın fiber kablosunda oradan geçirmişler!

Saha ekipleri sıkıntılı. Birkaç ev dilekçe hazırlayın. BTK, Cimer ve TT müdürlüğüne dilekçeyi verin ve altyapıyı düzeltmelerini isteyin. İşlemler hızlanır.

Saha ekipleri sıkıntılı. Birkaç ev dilekçe hazırlayın. BTK, Cimer ve TT müdürlüğüne dilekçeyi verin ve altyapıyı düzeltmelerini isteyin. İşlemler hızlanır.
Hocam bu kesintiden etkilenen sadece 3-5 daire değil en kötü 2-3 apartman, 20-25 ev bu kesintiden etkileniyor çünkü adamlar sokağın da kalın siyah fiber kablosunu kesmiş (fotoğrafta gözüken).
Ben görevimden ötürü buradayım 8-9 ay sonra gideceğim şu anda kara kara düşünüyorum acaba 8-9 ay için yüksek meblağlı mobil internete mi geçsem diye

Yani, sıkıntılı bir iş. 15 günde de halledebilirler 2 yılda da. Dediğim gibi ortak bir dilekçe hazırlayıp gönderin. Bir nebze işlemler hızlanır.
İnternete çok ihtiyacınız varsa dediğiniz gibi yüksek GB içeren paketlerden veya Superbox tarzı bir cihaz alabilirsiniz.

Hocam koca bir sokağı 15 gün gibi hele birde bayram zamanında internetsiz bırakacaklarını zannetmiyorum. Benim problem biraz daha sıkıntılı, benim kutum da o evdeydi belki o kutuya bağlı olan aboneler bir tık daha sıkıntı çekebilir gibi.
Superbox düşünülebilir ama onda da taahhüt olduğu için son 3-4 ay fazla para öderim gibi.

Şuna baktınız mı? GB değişebilir sanırım. Taahhüt yok. Arayıp sorun isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…