nnomad 94

Üstün
Makaleler
4
Arkadaşlar selam.

Merak ettiğim için böyle bir konu açtım. Siz, kardeşiniz veya abiniz, ablanız ilkokul/ortaokul/liseye başladıysa gider olarak kaç lira harcadınız? Şikayetçi misiniz fiyatlardan?

Lise hayatımda absürt harcamaları olan birisi olmadığım için bilmiyorum, çevremde de liseye başlayan biri yok.
Geçen sene üniversitedeki ilk senemdi, haftada 1-2 kere arkadaşlarımla kahve içmeye vs. çıkıp üniversite yemekhanesinde yemek yiyen birisiydim. 4.5-5K aylık harcıyordum muhtemelen evde kendime aldığım ürünler de dahil.
Muhtemelen bu sene 7-8K civarına çıkar.

Kolay kolay para harcamazdım okul hayatım boyunca. (Üniversite daha okumadım.) İnsanlar kantinden yemek alırken evden getirirdim hep. Çünkü kantinde çıkan tostlar, dümdüz ekmek gibiydi. Sucuğa bakınca arkasını görüyordun öyle şeffaflıkta koyuyorlardı. Sadece 12. sınıfta biraz masrafım oldu. Onlarda kitap, deneme gibi şeyler.

Arkadaşlar selam.

Merak ettiğim için böyle bir konu açtım. Siz, kardeşiniz veya abiniz, ablanız ilkokul/ortaokul/liseye başladıysa gider olarak kaç lira harcadınız? Şikayetçi misiniz fiyatlardan?

Okul kıyafetleri genel olarak kazık oluyor. En az 1000 lira vardır mesela bir sweat. Defter kalem falan onlar A101'den çok bir şey değil de, LGS veya YKS zamanı test kitapları ciddi masraf. Bir de tablet lazım oluyor sınava hazırlanan çoğu kişiye. Onlar da en adisi 10k. Adamakıllı almak istesen 15 bin lirayı gözden çıkarmak lazım. Bir test kitabı da olmuş 700 800 düşün fizik kimya biyoloji matematik Türkçe. Bayağı bir masraflı yani.

Bu sene LGS, okul kıyafeti, kitaplar, denemeler, belki deneme kulübü, öğle yemeği restorantta. Allahım yardım et sen bu ülkeye yada bana off. 7-8 bin TL? 10 bin? Off ne kadar sıkıntılı.