Yıllara göre telefon (IMEI) kayıt harç ücretleri

Yani asgari ücretle çalışan bir kişi hiçbir harcama dahi yapmadan 3 ay boyunca bu telefon için çalışacak ve değecek. İyiymiş, tamam.
Değecek kelimesini yanlış anladınız sanırım. S23 veya S24 gibi bir cihaz alırsanız sadece IMEI vergisi bile Türkiye fiyatından fazla. Sadece iPhone alırsanız vergi ve genel fiyat daha az oluyor. Ben gidip 200 dolara telefon alırsam niye 45000 lira ödüyorum?

Ben daha yeni 17.900 e telefon aldım aklımın ucundan geçmezdi bir telefona 17.900 vermek.

Vergiler, bedelli askerlik ücreti, değişik değişik isim bulup her sene katlanarak artan ücret fiyatları. Yıl başı geliyor ve yine maaşlara zam yapılacak. Bu yapılan zamların eziteyini yine ürünlere zam yaparak alacaklar ve yapılan zammın bir anlamı kalmayacak. Sıfır sıfır elde var sıfır.

Likayatsiz insanları bakan yaparlarsa ülkenin her türlü içine ederler zaten.

Yavaş yavaş şu gif'de olduğu gibi gezeceğiz ama aldıklarımızın yanında eriyecek hepsi.

O yüzden mi küçük şehirlerde bile insanların yarısında iPhone var? İstediği kadar zam yapsınlar o logo olduğu sürece alacak adam çok.

O yüzden mi küçük şehirlerde bile insanların yarısında iPhone var? İstediği kadar zam yapsınlar o logo olduğu sürece alacak adam çok.
Adam binbir borca girip yıllarca taksidini ödemeyi seçmek istiyorsa bana ne? Biz burada fiyatlardan ve vergilerden konuşuyoruz. Örnek vermek gerekirse sigarayı da ülkenin yarısından fazlası kullanıyor, 100 lira da olsa alıp içiyoruz çünkü ihtiyaç duyuluyor. Kızılay'a çıkıp pankart açıp yasal hakkımız olan protestoyu yapmaya kalksam anında tutuklarlar, kimse de umursamaz. Diyorum ya Sarı Yelekliler değiliz.
Buradaki mesele, her şeye yapılan fahiş zamlar ve vergilerle insanların yaşam standartlarının çökmesi.

Şahsen birkaç haftaya temelli Avrupa'ya taşınıyorum, arabamla tatile gelirim artık. Bu saatten sonra imkanı olan herkese tavsiyem de bu olur.

1 sene sinyal almayan telefonu kapatmak nedir nasıl bir kanun belki evde sakladığımız anısı olan bir telefon var yazık değil mi ne suçu var bu konu ağlatır.

"Ben ekonomistim." deyince akla tek kişi geliyor.

Aynı şekilde iPhone 14 Pro Max’i kayıt ücretiyle 26K’ya almıştık. Hatta şu an elimde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…