22723

Uzman
Hastaneye gittim. Röntgen sonucuna göre sağ alt 20’lik dişim, dik çıkması gerekirken yatay çıkmış. Doktor, çekilmesi durumunda yüzümün sağ tarafında, dudaklardan yanağa doğru his kaybı ya da felç riski olabileceğini söyledi.

19 yaşında bel fıtığı, 7–8 derece karışık astigmat ve miyop sahibi biri olarak, ilk defa bir sağlık sorunundan bu kadar ciddi şekilde korkuyorum. Bunu duyunca şoka uğradım. “Ağrın yoksa ellemeyelim” dediler. Eve gelince ağlamamı tutamadım.

Bir çözümü var mı bilmiyorum. Allah herkese sağlık ve sıhhat nasip eylesin. Benim şansım bu hayatta pek yaver gitmiyor.

1765875008447.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir olayı yok korkma, uyuşturur dişi içeride keser ve alırlar. 1 hafta şiş gezersin kemik ağrısı için kullanılan ağrı kesicilerden verirler 3-4 gün sonra tas tamamsın. Dikişler alındıktan sonra eski konforundan daha iyi hissedersin. Sen biraz tribe girmişsin. Geçmiş olsun, hepsi geçer.

Alt tarafları aynen böyle yaptırdım, üstler daha gelmedi. Doktor artık gelmez bunlar dedi sanırım içeride kalacaklar. Gerçi öylesi daha iyi.

Hastaneye gittim. Röntgen sonucuna göre sağ alt 20'lik dişim, dik çıkması gerekirken yatay çıkmış. Doktor, çekilmesi durumunda yüzümün sağ tarafında, dudaklardan yanağa doğru his kaybı ya da felç riski olabileceğini söyledi.

19 yaşında bel fıtığı, 7–8 derece karışık astigmat ve miyop sahibi biri olarak, ilk defa bir sağlık sorunundan bu kadar ciddi şekilde korkuyorum. Bunu duyunca şoka uğradım. “ağrın yoksa ellemeyelim” dediler. Eve gelince ağlamamı tutamadım.

Bir çözümü var mı bilmiyorum. Allah herkese sağlık ve sıhhat nasip eylesin. Benim şansım bu hayatta pek yaver gitmiyor.

Eki Görüntüle 211122

Aynısı bire bir bu şekil gömülü ve yataydı. Bana da aynı sorun olabilir dediler ama sorun olmadı. İyi bir çene cerrahına yaptırmakta fayda var. Sol tarafımda ise o risk kesin olduğundan aldırmıyorum. Bu kadar can sıkmanıza gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
20’lik her diş çekiminde aynısını diyorlar sana özel bir durum değil merak etme. Hatta bununla ilgili belge bile imzalatan yerler var rızanın olduğuna dair. 20’lik çekiminde ufak da olsa bu risk olduğu için demek zorundalar bir nevi. Yani şöyle düşün bademcik ameliyatında bile ufak da olsa risk var ve doktorlar bunu belirtmek zorunda.

Hiçbir olayı yok korkma, uyuşturur dişi içeride keser ve alırlar. 1 hafta şiş gezersin kemik ağrısı için kullanılan ağrı kesicilerden verirler 3-4 gün sonra tas tamamsın. Dikişler alındıktan sonra eski konforundan daha iyi hissedersin. Sen biraz tribe girmişsin. Geçmiş olsun, hepsi geçer.

Alt tarafları aynen böyle yaptırdım, üstler daha gelmedi. Doktor artık gelmez bunlar dedi sanırım içeride kalacaklar. Gerçi öylesi daha iyi.
Tribe girmedim. Resimdeki 2 tane beyaz çizginin sinir olduğunu ve dişin sinirde durduğundan bahsettiler. İster istemez duyunca korktum.

Aynısı bire bir bu şekil gömülü ve yataydı. Bana da aynı sorun olabilir dediler ama sorun olmadı. İyi bir çene cerrahına yaptırmakta fayda var. Sol tarafımda ise o risk kesin olduğundan aldırmıyorum. Bu kadar can sıkmanıza gerek yok.
Sizinki de bu şekilde yatay duruyor sanırım. İlerleyen süreçte bir sorun oldumu aldırmamanıza rağmen?

Tribe girmedim. Resimdeki 2 tane beyaz çizginin sinir olduğunu ve dişin sinirde durduğundan bahsettiler. İster istemez duyunca korktum.

Sizinki de bu şekilde yatay duruyor sanırım. İlerleyen süreçte bir sorun oldu mu aldırmamanıza rağmen?

2 tarafta yatay şekilde benim. Bir tarafı aldırdım. Diğer tarafı aldırmadım. Hayatımda bir şey değişmedi, şimdilik. :)