YKS 2027 için öneri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nuvxhlm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 61

Nuvxhlm

Çalışkan
Bıyıklı Matematik 10 Günde Temel Atma kitabını çözüyorum, yakında bitecek.

Bittikten sonra 1 tane problem, bir tane geometri bir tane de TYT Matematik videolu test kitabı almayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mıdır, yoksa boş mu olur? Kaynak önerileriniz nedir?

TYT Matematik'te Mert Hoca, geometride Kenan Kara almayı düşünüyorum. Problem kitabı olarak aklımda bir şey yok.

TYT Fen'de ise elimde TYT Fizik 345, TYT Kimya Aydın Yayınları, bir de Biyotik'in TYT Biyoloji kitabı var. 10 günde temel atma kitabı bitince günde 3-4 saat Matematik, 2 saat TYT fen atmayı düşünüyorum. Bunların yanında 20 paragraf ve 20 de problem nasıl olur?

10 günlük kamp bittikten sonra Mert Hoca 70 günde TYT Matematik video ders kitabı al. Hoca ile beraber ilerle. Ben Mert Hoca'nın soru bankasını almanı da tavsiye ederim; ancak zor bir kitap, özellikle efişinado testleri gerçekten çok sağlam sorular içeriyor. Bana zor gelir diyorsan bile ödevlendirme mantığı için yine almanı tavsiye ederim. En kötü onu da video defter gibi kullanır, zor soru görmüş olursun. Ek olarak 2 kitap ile ilerlersen temel için en azından yeterli olur diye tahmin ediyorum. Bu kitapların biri kolay, diğeri kolay-orta kitap olursa şu anlık yeter. İlk 12 konu ve bu iki kitaptaki ilk 12 konu soruları da bitince zaten belirli bir temele ulaşmış olacaksın. Sonrasında da problemler ve orta-zor bir kitaptan ilk 12 konu tekrarı yaparsın. Önerdiğim kitaplar.

Kolay.
  • Matematiğin İlaçı.
  • Mikroorijinal.

Kolay-orta.
345.
Bilgi Sarmal.

İlk 12 konu nazarında bunları yaptıktan sonra zaten netlerin 14-15 bandına çıkacak neredeyse. Üstüne de sağlam bir problem ve zor bir soru bankası ile problem öncesi kısmı sağlam tekrar edersen TYT matematiğin geometrisiz kısmında 25 bandı yapacağını düşünüyorum. AYT Matematik için de sağlam bir temelin olmuş olur.

Ek olarak da ilk 12 konu bitmeden geometri başlamanı çok tavsiye etmem. İlk 12 konu bittikten sonra problemlerle beraber geometriyi götürmenin daha verimli olacağını düşünüyorum.

bunları aldım hocam nasıldır

Dosya Ekleri

• Screenshot 2026-08-05 162814.webp
    118,7 KB · Görüntüleme: 3
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…