Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Sorularim su sekilde:

TYT en gec ne zaman bitmeli?
AYT en gec ne zaman baslanmali?

Su an TYT matematikte basit esitsizlikler konusuna yeni gectim.
TYT Biyolojiye yeni başladım.

Baska hiçbir şey yapmadim.

TYT kimya'ya yarin baslayip en gec 1 Kasım'da bitirmeyi planliyorum.
TYT biyoloji'yi en gec 12 Ekim'de bitirmeyi planliyorum.

Gunde 2'ser saat kimya ve biyolojiye calissam, 4 saat matematige calissam, 1 saat de paragraf cozsem 9 saat oluyor zaten. Bu durumda fizik icin zaman kalmiyor. Fizige ne zaman baslayacagim? TYT kimya ve biyoloji'yi bitirince baslarim dersek de onlardan sonra AYT biyoloji ve kimyaya calismak zorunda kalacagim. Daha AYT kimya var. TYT Türkçe ve TYT sosyale calismayacagim.

Şu anki netlerim su sekilde:
TYT Matematik 13 net
TYT Türkçe 38 - 39 net
TYT Sosyal 16 -19 net
TYT Fen 0 - 3 net

AYT Toplam 0 net

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe netin oldukça iyi. Her gün 1 saat paragraf çözmek yerine haftanın belirli günleri paragraf, belirli günleri fizik çalışabilirsin. Aralıklarla paragraf çözmen, şu anki netlerini birden aşağıya çekmez.

O Türkçe netiyle yapacağın tek şey deneme çözmek olur. Konu çalışmasına 2, soru çözümüne de 1 saat altında ayırmamaya bak.

O Türkçe netiyle yapacağın tek şey deneme çözmek olur. Konu çalışmasına 2, soru çözümüne de 1 saat altında ayırmamaya bak.

Bende oyle dusunuyorum. Butun agirligi Sayisal kisma verecegim.

Ilerleyecegim kanallarin playlistlerini aldim onume, tek tek dakikalarini hesapladim. Cikan sonuc kac dk ise o sureyi Fen derslerinde 2 ile carptim, matematikte ise 4 ile carptim. Cikan sure benim bu dersin tamamini bitirecegim sure dedim. Onu saate cevirdim. Fen derslerine gunde 1 + 1 + 1 olmak uzere 3 saat, Matematige ise 4 saat verirsem ve her gun bunu uygularsam eger,

TYT Biyoloji 22 Ekimde,
TYT Matematik 22 Ekimde,
TYT Kimya 22 Kasimda,
TYT Fizik ise 12 Aralikda
bitmis oluyor. Tabii ki kesinlikle o zaman bitirecegim demiyorum ama genel bir yol haritasi cikarayim diyorum.

Kabaca TYT Biyoloji ve Matematigi Ekim sonunda bitirmis olmak, Kimyayi Kasim sonunda bitirmis olmak, Fizigi ise Aralik ortasinda bitirmis olmak mantikli mi?

Boylece AYT Biyoloji ve Matematige Kasim basinda baslayabilirim, AYT Kimya'ya Aralik Basinca ve AYT Fizige de Ocak basinda baslayabilirim.

Her gun gunde 1 saat TYT Biyoloji
Her gun gunde 1 saat TYT Fizik
Her gun gunde 1 saat TYT Kimya

Her gun gunde 4 saat TYT Matematik seklinde ilerleyerek dedigim tarihlerde TYT bitirip dedigim tarihlerde AYT baslamak mantikli olur mu? Yoksa haftanin bazi gunleri 2 saat Biyoloji bazi gunleri 2 saat Fizik ve bazi gunleri de 2 saat Kimya calisarak ilerlemek mi mantikli olur?
Oyle yaparsam da konular asagi yukari ayni surede biter.

@SF26 @dex @pojadam @seeraddar