Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Turkce : 29,25
Sosyal : 13
Matematik : 14,75
Fen : 2,75

YDT : 40

Dilciyim. Ankara disina cikmayi kabul edersem TYT netim şu an yeterli ancak Ankara'da okumak istiyorsam en azindan 3 ila 5 Turkce daha yapmam gerekiyor. Matematikte de 5 daha yapsam cok iyi olur. Sosyal'den de bir iki tane daha yaparsam iyi olur yapmazsam da yeterli. Fende ise en kotu 7 tane daha yapmam gerekiyor. Ankara'da okumak zorunda gibiyim, eger Ankara olmazsa dusuk ihtimal de olsa sehir disi olarak gidebilecegim uc il var. Balikesir, Bursa ve Yozgat. Bunlarin disina gidemem.

ODTU Ingilizce Ogretmenligi

Turkce: 32
Sosyal: 14
Matematik: 20
Fen: 12

YDT: 78

Hacettepe Universitesi Ingilizce Ogretmenligi

Turkce: 33
Matematik: 24

YDT: 73

Gazi Universitesi Ingilizce Ogretmenligi

Turkce: 38
Sosyal: 15
Matematik: 13
Fen: 6

Bursa Uludag Universitesi Ingilizce Ogretmenligi
Turkce: 34
Matematik: 10
Fen: 0

YDT: 74

Balikesir Universitesi Ingilzice Ogretmenligi
Turkce: 30
Matematik: 16

YDT: 67

Yozgat Bozok Universitesi Ingilizce Ogretmenligi
Sosyal: 10
Matematik: 5

YDT: 64

Ankara Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati
Turkce: 35
Sosyal: 16,5
Matematik: 9
Fen: 4

YDT: 72,75

Ankara Sosyal Bilimler Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati

Turkce: 26,25
Sosyal: 13,75
Matematik: 7

YDT: 72

Ankara Haci Bayram Veli Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati

Turkce: 28,75
Matematik: 15,25

YDT: 71,25

Hacettepe Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati
Sosyal: 16
Matematik: 12
Fen: 8

Hacettepe Mutercim Tercumanlik

Turkce: 37
Matematik: 18
Fen: 5

Ankara Yildirim Beyazit Universitesi Mutercim Tercumanlik

Sosyal: 12
Matematik: 3
Fen: 1

Bursa Teknik Universitesi Mutercim Tercumanlik
Turkce: 29
Fen: 3

YDT: 68

Balikesir Bandirma 17 Eylul Universitesi Mutercim Tercumanlik

Turkce: 28
Matematik: 4

YDT: 65

Yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum. TYT Netim Ankara disina şu an bile yetiyor. Tek sikintim YDT'min cok dusuk olmasi. Dershane'ye gitmek mantikli olur mu diye sormustum birkac gun once. Bu konu isiginda benim hakkimda daha mantikli bir tavsiyede bulunabilirsiniz dershane konusunda da.

@SF26 @mr.esat @Winner @Emre Human @ZCPS21 @shockedblackguy @John Moyer @8333 @53omersait53 @madelyn @Ruindry

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimya ve fizikten çok kolay fen neti kasabilirsin. Özkütle, ısı sıcaklık, periyodik tablo, iş enerji gibi çok basit konular var. Optik kısmına hiç girme. Matematikte permütasyon, kombinasyon, katı cisimler girme geri kalanları zaten sarmal yapıda her yerden çıktığı için öğrendikçe genel net artar.

YDT'yi bir nebze duzeltmeden fene bakmayacagim hocam.

Girme derken onlara hic bakmayayim mi hocam? Neden?

Günde yarım saatle bile birkaç haftada 5 kimya 5 fizik yapabileceğin konular bunlar. Girme dediklerim de contradicting falan gibi kanser edici kelimeleri öğrenmeye benziyor, istediğin kadar uğraş adam öyle bir şey bulup sorar çözemezsin ve keşke hiç bu konuya zaman harcamasaydım basit yerlerden netleri toplasaydım dersin.

Okuduğunu anlaması ve dil bilgisi iyi olması gereken biri için hiç de iyi olmayan bir Türkçe. Fen düşük, basit soru sayısı daha fazla.

Net kıyaslamanız anlamsız. Sınav zor olur, herkes düşük net alır ama sıralamalar kabaca aynı olur.
Elinizde girdiğiniz denemenin o netleri baz aldığınız sınav ile aynı ya da yeterince yakın zorlukta olduğuna dair bir şey yoksa anlamsız. Değerlendirme belgesinde zorluk hesabı bir şekilde yapılıyor, nasıl yapıldığını bilmiyorum. Zaten pek paylaşmıyorlar artık.

Böyle şeyleri takmayın. Elinizden geldiğince çalışın. Sınavdan çıktığınızda keşke forumda takılmak yerine daha fazla çalışsaydım demeyecek hale getirin kendinizi. Tercih kısmına sınav sonucu açıklandığı zaman bakar, tercih döneminde de düzenlersiniz.

Turkce : 29,25
Sosyal : 13
Matematik : 14,75
Fen : 2,75

YDT : 40

Dilciyim. Ankara disina cikmayi kabul edersem TYT netim şu an yeterli ancak Ankara'da okumak istiyorsam en azindan 3 ila 5 Turkce daha yapmam gerekiyor. Matematikte de 5 daha yapsam cok iyi olur. Sosyal'den de bir iki tane daha yaparsam iyi olur yapmazsam da yeterli. Fende ise en kotu 7 tane daha yapmam gerekiyor. Ankara'da okumak zorunda gibiyim, eger Ankara olmazsa dusuk ihtimal de olsa sehir disi olarak gidebilecegim uc il var. Balikesir, Bursa ve Yozgat. Bunlarin disina gidemem.

ODTU Ingilizce Ogretmenligi

Turkce: 32
Matematik: 20

Hacettepe Universitesi Ingilizce Ogretmenligi

Matematik: 24

Gazi Universitesi Ingilizce Ogretmenligi

Turkce: 38
Matematik: 13
Fen: 6

Bursa Uludag Universitesi Ingilizce Ogretmenligi
Matematik: 10

YDT: 74

Balikesir Universitesi Ingilzice Ogretmenligi
Turkce: 30
Matematik: 16

YDT: 67

Yozgat Bozok Universitesi Ingilizce Ogretmenligi
Matematik: 5

YDT: 64

Ankara Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati
Turkce: 35
Sosyal: 16,5
Matematik: 9

YDT: 72,75

Ankara Sosyal Bilimler Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati

Turkce: 26,25
Sosyal: 13,75
Matematik: 7

YDT: 72

Ankara Haci Bayram Veli Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati

Turkce: 28,75
Matematik: 15,25

YDT: 71,25

Hacettepe Universitesi Ingiliz Dili ve Edebiyati
Sosyal: 16
Fen: 8

Hacettepe Mutercim Tercumanlik

Matematik: 18
Fen: 5

Ankara Yildirim Beyazit Universitesi Mutercim Tercumanlik

Sosyal: 12
Matematik: 3
Fen: 1

Bursa Teknik Universitesi Mutercim Tercumanlik
Turkce: 29

YDT: 68

Balikesir Bandirma 17 Eylul Universitesi Mutercim Tercumanlik

Turkce: 28
Matematik: 4

YDT: 65

Yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum. TYT Netim Ankara disina şu an bile yetiyor. Tek sikintim YDT'min cok dusuk olmasi. Dershane'ye gitmek mantikli olur mu diye sormustum birkac gun once. Bu konu isiginda benim hakkimda daha mantikli bir tavsiyede bulunabilirsiniz dershane konusunda da.

@SF26 @mr.esat @Winner @Emre Human @ZCPS21 @shockedblackguy @John Moyer @8333 @53omersait53 @madelyn @Ruindry
Hocam bu odtü'de verdiğiz netler baya yükselicek.Geçen seneden de kalanlar olduğu için.

He ben olsam bu bölümler için ODTÜ'ye Hacettepe'ye Gazi'ye gireyim diye extreme çabalar göstermezdim. Olay kendini geliştirmekte bitiyor başarılı olmak için ve ODTÜ'de kendini geliştirme serumu vurmuyorlar öğrencilere. Bana göre sınava emek vermenin daha iyi bir sıralama yapmanın ana amacı daha sevdiğin bir şehirde okumak olmalı. Ben 160 bin sıralamam ile Pamukkale kimya mühendisliğindeyim ve hava 20 derece, canını dişine takan adam Ankara'da -5 derece görüyor geceleri. Yozgat Bozok ve Kırşehir Ahi Evran gibi yerlerin sıralaması da nasıl bu kadar yüksek oluyor anlamıyorum, Kırşehir zaten doğduğum büyüdüğüm yer, Ankara Türkçe öğretmenliği okuduğum yer, Yozgat da dibimiz bir il; hiçbirinin öğrencileri cebzedecek aman aman özelliği yok açıkçası. Samsun Ondokuz Mayıs'a gideyim denize bakan kampüste okuyayım, kışı rahat geçireyim diye emek vermeye saygım sonsuz fakat bizim oralar için...

Hocam en boş beleş netleri kaçırmışsınız. Türkçeyi 3 - 4 net daha kadar yükseltseniz yeterli.
Matematiği 20 net civarlarına getirmek zaten kolay, ilk 12 konuyu bildikten sonra 20 netin altına inmezsiniz. İlk 12 konuyu ve problemleri güzelce çalışın. Matematik için 20 neti kolaylıkla görebilirsiniz muhtemelen.
Fen kısmı çok kötü gelmiş. Belki de en boş beleş net alabileceğiniz yeri çok boş bırakmışsınız. Basit konuları çalışıp bunu 6 aylık bir düzende yaparsanız, hiç yoksa 15 net civarı gelir.
Sosyale ayriyeten çalışmaya gerek var mı açıkçası bilmiyorum. Genelde okuduğunu anlama oluyor.
YDT kısmına çok ağırlık vermeniz gerek. Genelde YDT'de 75 - 80 net aralığında oluyorlar ve TYT belirleyici faktör oluyor fakat siz YDT'de çok geri kalmışsınız. Şu anda günlük örneğin 8 saat çalışıyorsanız; bunun 4 - 5 saatini mutlaka YDT'ye ayırın. Geri kalan 3 - 4 saatte de, rutin (problem, paragraf, geometri) fen, matematik çalışırsınız.
Dershane konusunda zaten söylemiştim, ben sayısal için gittim bir faydasını görmedim. Evde çalışarak daha iyi verim aldığımı düşünüyorum. O tamamen size bağlı.