Üniversite kayıtları bittikten sonraymış sanırım ek tercihler. Ek tercih yapacak olanlar için süreç nasıl işliyor acaba? Çoğu üniversite başlamaz mı ek tercihler, kayıtlar derken?
Detaylar
Kim cevapladı?Tüm kayıtlar bittikten sonra ek tercihler başlar zaten. Ek tercih kazanıp kayıt yapmayan ya da tercih edilmeyen bölümlerin tercihe açılmasıyla başlar.
Ve yanlış hatırlamıyorsun YKS tercihlerinde tercih edilen bölümden daha yüksek sıralamaya sahip kişiler ancak ek tercih yapabilir.
Örnek: Mersin Hemşirelik YKS tercihlerde 200.000 ile kapattıysa eğer ek tercihlerde de 1 kontenjan verildiyse 199.999 ve altı tercih yapabilir.
Ve yanlış hatırlamıyorsun YKS tercihlerinde tercih edilen bölümden daha yüksek sıralamaya sahip kişiler ancak ek tercih yapabilir.
Örnek: Mersin Hemşirelik YKS tercihlerde 200.000 ile kapattıysa eğer ek tercihlerde de 1 kontenjan verildiyse 199.999 ve altı tercih yapabilir.
Syntax
Üstün
Örnek: Mersin hemşirelik YKS tercihlerde 200.000 ile kapattıysa eğer ek tercihlerde de 1 kontenjan verildiyse 199.999 ve altı tercih yapabilir.
Yani bu tercihe yazmadığımız bölümleri yazmak zorunda oluyoruz.
Peki hocam bu ek tercihler bitti iyi kötü yerleştik diyelim. Gideceğimiz üniversite çoktan derslere başlamayacak mı?Tüm kayıtlar bittikten sonra ek tercihler başlar zaten. Ek tercih kazanıp kayıt yapmayan ya da tercih edilmeyen bölümlerin tercihe açılmasıyla başlar.
Evet başlayabilir.Peki hocam bu ek tercihler bitti iyi kötü yerleştik diyelim. Gideceğimiz üniversite çoktan derslere başlamayacak mı?
Sayısal verilen yayınlandı mı ki? Sitede yok.
Yani... Bi'nevi öyle evet.Yani bu tercihe yazmadığımız bölümleri yazmak zorunda oluyoruz.
Syntax
Üstün
Neden olmasın. 2 kişi boş kalması bile iyidir. Kontenjanların açıklanmasını beklemeliyiz.
Ek tercihte de yazılacak üni bırakmamışım ki seve seve çalışacağız bir sene daha.
Şöyle bir tabloda nasıl bir anda 140K altına düşebilir anlam veremiyorum hâlâ.
Şöyle bir tabloda nasıl bir anda 140K altına düşebilir anlam veremiyorum hâlâ.
Son düzenleyen: Moderatör:
Syntax
Üstün
Ek tercihte de yazılacak üniversite bırakmamışım ki seve seve çalışacağız bir sene daha.
Şöyle bir tabloda nasıl bir anda 140k altına düşebilir anlam veremiyorum hâlâ.
Eki Görüntüle 177470
Yapacak bir şey yok hocam garip olmuş biraz. Sıralaması geçen seneye göre yetmeyip girenleri gördüm.
@Michael MYERS kazanabilirsin.com sitesinde 2025 sıralamları paylaşılmış. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ama doğruya yakın gibi istersen bakabilirsin.
Son düzenleme:
Ek tercih için belli bir kayıt ücreti ödüyorsunuz. Tercih yaparken de puanınızın üzerindeki yerleri yazamıyorsunuz. Örneğin sayısal puanınız 230 ise 230,01 puanlı yeri yazamazsınız. Ek tercihte puan önemli. Ek tercihe de pek bel bağlamamanızı tavsiye ederim çünkü boş kalan bölümler, genelde vakıf ve KKTC bölümleri oluyor.