ays_nur
Becerikli
Eger kisi yorgun ve bitap düsüyorsa tabiikide ya calisma hayatini sececek, calisma hayatinda esneklikler yapabiliyorsa yapacak ve devam edecek, ücüncü secenek olarak da calisma hayatini birakip sadece derslerine odaklanacak. Benim dedigim sey bu ÖSYM sinavini gereksiz abartiyolar ve senin dedigin gibi irade kirici bir sürü unsur mevcut maalesef. Ben arkadasin calisma yada egitim hayatinda bi' yonlendirme yapmadim. Agirlikli olarak dershane sorusuna cevap verdim. Bana alintiladiginiz ve soylediginiz seyleri tam anlamadim gercekten yani eger arkadasin is yogunlugu artarsa ve is isin icinden cıkılamayacak duruma gelirse ben calismaya devam etsin sakın isi birakmasin ama egitimi de birakmasin falan demedim zaten. Hem calisarak hem de egitim hayatina odaklanarak güzel bölümlere gelen arkadaslarım var dedim. Eger senin dedigin gibi bir durum olursa ikisinden birisini secmesi gerekecek ama bizim konumuz o degil zaten konu sahibi arkadas da pek onun ustunde durmamıs.1. kısımdaki cevabına bir soru sormak istiyorum bu çalışma düzeninde iş yoğunluğunun artması durumu ve kişinin mental ve fiziksel olarak da yorgun duruma düşüleceği hesaplanıyor mu? Çünkü her iş aynı olmuyor bazıları fiziksel olarak yoruyorken bazıları rahat ama çalışma saati olarak çok uzun oluyor.
Aynı zamanda kişi sınava, işe giderken hazırlanıp da başarısız olursa(ki sınavda başarısız da olunabilir bu sınav üniversiteye girmeye engel değil sırf üniversite okunmak isteniyorsa her puanla bir üniversiteye zaten yerleşiliyor yani başarısızlık dediğim kişinin kendisi ile ilgili bir durum) " ya keşke işe gidip çalışmak yerine biraz daha derslerime zaman ayırsaydım en azından böyle olmazdı." diyebiliyor bu ihtimali düşündünüz mü? Hem çalışıp hem sınava hazırlanacağım diyerek işe giren ve sonra eğitim hayatını sonlandıran da çok kişi var ben paramı kazanıyorum işimden memnunum diyerek eğitim hayatını sonlandırıyorlar.
Bunu bize yıldız teknik ve İTÜ'den mezun bir hoca söyledi okuyorken veya okumayı hedeflemişken işe girmeyin çünkü elinize para geçtiği zaman eğitim hayatınız yerine iş hayatını seçersiniz dedi ve doğru da söyledi insanların parayı eğitime tercih ettikleri bir zamanda çalışırken sınava hazırlanılabileceğini söylemek ne kadar doğru olur?
Bunu sormamın sebebi iş hayatındaki kişilerin hem çalışıp hem de sınava hazırlananları düşünce ve fikir olarak manipüle ettiklerini bilmemden kaynaklanıyor yanlış anlaşılmak istemem iradesi olan her şekilde kazanır ama o irade başkaları tarafından kırılırsa bunun önüne nasıl geçilecek.