Merhaba arkadaşlar,

Şu an bir cafede çalışıyorum. Asıl hedefim bu değil; sayısalda ilk 100 bin yapmak istiyorum.

Planım şu:

• Gündüzleri ders çalışmak,
  • Akşamları cafede çalışmak.

Elimde neredeyse tüm hocaların VDD’leri (video destekli defter) var:

• Matematik: Bıyıklı Matematik
  • Fizik: Özcan Hoca
  • Kimya: Kimya Adası
  • vb.

TYT matematik temelim çok iyi değil ama tamamen sıfır da değil. Daha önce Bıyıklı Matematik’in 10 günde temel atma kampını bitirmiştim. Üzerinden zaman geçti ama gerekirse tekrar yapabilirim.

Kafamı asıl karıştıran konu şu:

1️⃣ Sadece VDD + disiplinle, gündüz çalışıp akşam çalışarak sayısal 100 bin yapılır mı?

2️⃣ Yoksa birkaç ay bu şekilde çalışıp dershane parası biriktirip, tekrar mezuna bırakıp dershane + daha disiplinli bir sistemle mi ilerlemeliyim?

3️⃣ Dershaneler gerçekten disiplin sağlıyor mu, yoksa olay yine kişide mi bitiyor?

4️⃣ Dershaneye gidersem hedefimi daha da yükseltmek istiyorum ama gerekli mi, emin değilim.

Dershane şart mı, yoksa elimdeki VDD’lerle kendi sistemimi kurmam yeterli olur mu?

Benim durumuma benzer bir süreçten geçen varsa, deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Eğer dershaneye gidersem hedefimi daha yüksek tutmayı düşünüyorum.

@Dany Fırtınadoğan

Ben dershaneye gitmeden istedigimi almis ve yerlesebilmis nadir ogrencilerdenim bu sene. Calisma disiplinini ve calisma ortamini sana uyacak sekilde oturttuktan sonra dershane gercekten de bir balon yani arkadasın da dedigi gibi. Oraya gitmesi olsun orada zaman gecirmek olsun o kadar insanin arasinda bir seyler ogrenmeye calismaya kafa yormak olsun gercekten iskence. Zaten gunumuzde dershaneye giden arkadasların da artik farkli farkli niyetleri olmaya basladi. Kiz düsürmek icin dershaneye yazilani gordu bu gozler ya. Artik eskisi gibi sadece derslere odaklanilan ve rekabetci ortam sunan yerler degil dershaneler. Tamamen para israfi yani. Ben Doping Hafiza kullanarak evden calisarak istedigim dereceyi yapmistim ve cok rahatti benim icin.

Merhaba arkadaşlar,

Şu an bir cafede çalışıyorum. Asıl hedefim bu değil; sayısalda ilk 100 bin yapmak istiyorum.

Planım şu:

• Gündüzleri ders çalışmak,
  • Akşamları cafede çalışmak.

Elimde neredeyse tüm hocaların Vdd'leri (video destekli defter) var:

• Matematik: Bıyıklı matematik.
  • Fizik: Özcan hoca.
  • Kimya: Kimya adası.
  • Vb.

TYT matematik temelim çok iyi değil ama tamamen sıfır da değil. Daha önce bıyıklı Matematik'in 10 günde temel atma kampını bitirmiştim. Üzerinden zaman geçti ama gerekirse tekrar yapabilirim.

1️⃣ sadece vdd + disiplinle, gündüz çalışıp akşam çalışarak sayısal 100 bin yapılır mı?

2️⃣ yoksa birkaç ay bu şekilde çalışıp dershane parası biriktirip, tekrar mezuna bırakıp dershane + daha disiplinli bir sistemle mi ilerlemeliyim?

3️⃣ dershaneler gerçekten disiplin sağlıyor mu, yoksa olay yine kişide mi bitiyor?

4️⃣ dershaneye gidersem hedefimi daha da yükseltmek istiyorum ama gerekli mi, emin değilim.

Dershane şart mı, yoksa elimdeki Vdd'lerle kendi sistemimi kurmam yeterli olur mu?

Benim durumuma benzer bir süreçten geçen varsa, deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

@Dany Fırtınadoğan

Ben DGS'ye hazırlanıyorum aynı zamanda KPSS'ye de gireceğim duruma göre YKS'ye de gireceğim şu an seninkinden çok daha rahat bir işte çalışıyorum ve 2 aya yakın süredir işten ayrılmak istiyorum işverenim kabul etmiyor ama kararımı verdim önümüzdeki pazartesi günü işten ayrılacağım sektörün bana uygun olmamasını ve benim o alanda çalışmak istemememi geçtim ben ayrıldıktan sonra başka işe de girmeyeceğim diplomam ile savunma sanayi alanında çalışabiliyorum şu anda da muhtemelen alımlar başlamıştır onlara da başvuru yapmayacağım çünkü işle sınava hazırlık beraber yürümüyor 10 kişiden belki 1 kişi o tempoya ayak uydurabilir onlar da temeli çok iyi olan kişilerdir lafın özü eğer hedeflerin varsa bir işe girip aynı zamanda sınava hazırlanmaya çalışma çünkü iş hayatı dediğin ayrı bir dünya sınava hazırlanma ve öğrenci hayatı ayrı bir dünya sınava hazırlanıp başarılı olmak istiyorsan otur adamakıllı derslerine çalış sabah ders çalışıp akşam işe gitme sabah TYT çalışıyorsan akşam AYT çalış bir gün böyle çalıştıysan diğer gün gününü deneme çözmeye ve analize ayır ve bana kalırsa dershaneye de gitme çünkü bu zamanda dershane tamamen para tuzağı bak ben muhtemelen yaş olarak senden büyüğüm 16 yaşında iş hayatına atıldım o yaşlarda boş zamanlarımda işe gitmek yerine dersime çalışsaydım muhtemelen çok farklı bir durumda çok daha iyi bir hayat yaşıyor olabilirdim kendi düzenini kendin kur adamakıllı masanın başına geç dersine çalış ailen sorun yaratıyorsa kütüphaneye git gerekiyorsa orada sabahla ders çalışmaya odaklanamıyorsan odaklanma ile ilgili çözüm videoları izle makale oku odaklanma sorununu bile birkaç güne adam gibi çözersin ama ne yaparsan yap eğer okul okumak istiyorsan bir işe girip çalışma dershanelere de paranı yedirme.

1️⃣ sadece vdd + disiplinle, gündüz çalışıp akşam çalışarak sayısal 100 bin yapılır mı?

2️⃣ yoksa birkaç ay bu şekilde çalışıp dershane parası biriktirip, tekrar mezuna bırakıp dershane + daha disiplinli bir sistemle mi ilerlemeliyim?

3️⃣ dershaneler gerçekten disiplin sağlıyor mu, yoksa olay yine kişide mi bitiyor?

4️⃣ dershaneye gidersem hedefimi daha da yükseltmek istiyorum ama gerekli mi, emin değilim.

Dershane şart mı, yoksa elimdeki Vdd'lerle kendi sistemimi kurmam yeterli olur mu?

Sorulara yanit vermeyi unutmusum ya soylesene sende.

1 - bal gibi de yapiliyor. Senin gibi kafede calisan, garsonluk yapan arkadaslarım vardi ve simdi birkaci disinda digerleri güzel üniversitelerde güzel bölümler okuyor. Calismanin dershanesi, okulu, isi misi olmaz. Calisiyorsan ve niyetin varsa, icinde azmin varsa ve gercekten bir yeri tutturmak istiyorsan hiç panik yapmana gerek yok zaten vdd ile de yapabilirsin sadece videolar izleyerek de yapabilirsin, hiç kaynak kitap almadan internetten PDF dosyaları cözerek de yapabilirsin. Bu ÖSYM isini bayağı abartiyorlar göz boyuyolar. Yok dershaneye gitmelisin, yok calismayi birakmalisin yoksa derece yapamazsin, yok tüm zamanini buna ayirmalisin gibi. Hayir arkadaşlar bizde insanız robot degiliz ve tek derdimiz günde 10 saat 2 günlük bir sinava calismak degil. Ben günde 4-5'er saat molalarla calisarak istedigim bölümü ve üniversiteyi tutturdum, cevrende böyle diyenler ve motivasyonunu kırmaya calısanlar varsa inanma sakın!

2 - dershaneye gitmemelisin! Dershane parasina gercekten cok daha guzel seyler yapabilirsin. Disiplinli bir sistemle ilerlemen kesinlikle gerek dershaneye gidip gitmene bakılmaksızın.

3 - olay kiside Bitiyor'ya. Benim en pahali denilen dershanelere giden arkadaslarım vardı Ankara'da tonla para yıgdılar kaynak kitaplara ve dershanelerine ama acıkta kaldılar, istedikleri sıralamadan cok daha kötü sıralama yaptilar ve şu an gerek psikolojik olsun gerek maddi olsun tamamen israf edilmis 1 yilin moral bozuklugu ile yasiyorlar. Olay tamamen kiside bitiyor.

4 - dershane sart degil ve aslinda hiç mantıkli degil. Elindeki Vdd'ler, elinin altindaki internet, internet dünyasindaki binlerce tonlarca kaynak, tonlarca YouTube videosu, calisabilecegin rahat, sakin bir ortam vesaire hepsi yeterli olur cünkü is sende bitiyor. Dershane isin biraz daha psikolojik yatirimi gibi. Gidiyosun bakıyosun AAA diyosun insanlar ders calisiyor' falan sende o kadar para bayiyosun tabii calisasin falan geliyor o insanlari görünce demek isterdim ama hiç eski ortam yok ki dershanelerde. Uzun olmus olabilir cok konusasım geldi bi' an. :ağlamak:

Ekstra: Kütüphanelere olabildiginca sık gitmeye calis özellikle evine yakın konumda varsa bir tane cünkü o kadar para yatırdıgın dershaneden daha iyi calisma hissiyati veriyor.

Disiplinli birisi isen dershane gereksiz. Deneme kulübü olabilir bak. Haftada bir denemeye girersin ve son aylarda her gün seri deneme atarsın. En azından bir takip mekanizması olur. Ancak dershaneler artık cidden gereksizleşmeye başladı. İnternette konu anlatımından tut video çözüme kadar her şey var.

Sorulara yanit vermeyi unutmusum ya soylesene sende.

1 - bal gibi de yapiliyor. Senin gibi kafede calisan, garsonluk yapan arkadaslarım vardi ve simdi birkaci disinda digerleri güzel üniversitelerde güzel bölümler okuyor. Calismanin dershanesi, okulu, isi misi olmaz. Calisiyorsan ve niyetin varsa, icinde azmin varsa ve gercekten bir yeri tutturmak istiyorsan hiç panik yapmana gerek yok zaten vdd ile de yapabilirsin sadece videolar izleyerek de yapabilirsin, hiç kaynak kitap almadan internetten PDF dosyaları cözerek de yapabilirsin. Bu ÖSYM isini bayağı abartiyorlar göz boyuyolar. Yok dershaneye gitmelisin, yok calismayi birakmalisin yoksa derece yapamazsin, yok tüm zamanini buna ayirmalisin gibi. Hayir arkadaşlar bizde insanız robot degiliz ve tek derdimiz günde 10 saat 2 günlük bir sinava calismak degil. Ben günde 4-5'er saat molalarla calisarak istedigim bölümü ve üniversiteyi tutturdum, cevrende böyle diyenler ve motivasyonunu kırmaya calısanlar varsa inanma sakın!

2 - dershaneye gitmemelisin! Dershane parasina gercekten cok daha guzel seyler yapabilirsin. Disiplinli bir sistemle ilerlemen kesinlikle gerek dershaneye gidip gitmene bakılmaksızın.

3 - olay kiside Bitiyor'ya. Benim en pahali denilen dershanelere giden arkadaslarım vardı Ankara'da tonla para yıgdılar kaynak kitaplara ve dershanelerine ama acıkta kaldılar, istedikleri sıralamadan cok daha kötü sıralama yaptilar ve şu an gerek psikolojik olsun gerek maddi olsun tamamen israf edilmis 1 yilin moral bozuklugu ile yasiyorlar. Olay tamamen kiside bitiyor.

4 - dershane sart degil ve aslinda hiç mantıkli degil. Elindeki Vdd'ler, elinin altindaki internet, internet dünyasindaki binlerce tonlarca kaynak, tonlarca YouTube videosu, calisabilecegin rahat, sakin bir ortam vesaire hepsi yeterli olur cünkü is sende bitiyor. Dershane isin biraz daha psikolojik yatirimi gibi. Gidiyosun bakıyosun AAA diyosun insanlar ders calisiyor' falan sende o kadar para bayiyosun tabii calisasin falan geliyor o insanlari görünce demek isterdim ama hiç eski ortam yok ki dershanelerde. Uzun olmus olabilir cok konusasım geldi bi' an. :ağlamak:

Ekstra: Kütüphanelere olabildiginca sık gitmeye calis özellikle evine yakın konumda varsa bir tane cünkü o kadar para yatırdıgın dershaneden daha iyi calisma hissiyati veriyor.

1. kısımdaki cevabına bir soru sormak istiyorum bu çalışma düzeninde iş yoğunluğunun artması durumu ve kişinin mental ve fiziksel olarak da yorgun duruma düşüleceği hesaplanıyor mu? Çünkü her iş aynı olmuyor bazıları fiziksel olarak yoruyorken bazıları rahat ama çalışma saati olarak çok uzun oluyor.
Aynı zamanda kişi sınava, işe giderken hazırlanıp da başarısız olursa(ki sınavda başarısız da olunabilir bu sınav üniversiteye girmeye engel değil sırf üniversite okunmak isteniyorsa her puanla bir üniversiteye zaten yerleşiliyor yani başarısızlık dediğim kişinin kendisi ile ilgili bir durum) " ya keşke işe gidip çalışmak yerine biraz daha derslerime zaman ayırsaydım en azından böyle olmazdı." diyebiliyor bu ihtimali düşündünüz mü? Hem çalışıp hem sınava hazırlanacağım diyerek işe giren ve sonra eğitim hayatını sonlandıran da çok kişi var ben paramı kazanıyorum işimden memnunum diyerek eğitim hayatını sonlandırıyorlar.
Bunu bize yıldız teknik ve İTÜ'den mezun bir hoca söyledi okuyorken veya okumayı hedeflemişken işe girmeyin çünkü elinize para geçtiği zaman eğitim hayatınız yerine iş hayatını seçersiniz dedi ve doğru da söyledi insanların parayı eğitime tercih ettikleri bir zamanda çalışırken sınava hazırlanılabileceğini söylemek ne kadar doğru olur?
Bunu sormamın sebebi iş hayatındaki kişilerin hem çalışıp hem de sınava hazırlananları düşünce ve fikir olarak manipüle ettiklerini bilmemden kaynaklanıyor yanlış anlaşılmak istemem iradesi olan her şekilde kazanır ama o irade başkaları tarafından kırılırsa bunun önüne nasıl geçilecek.