Bu sayın özgür balcı hocamızın ellerinden çıkma bir soru. Türkçe dersi verseler on numara sorular yazacak da heba ediyor kendini.

Hiç sevmem kendisini. Aslında piyasadaki kimseyi sevmiyorum. Biz öğrenci değiliz, onların gözünde müşteriyiz.

Herkesin ciğerini biliyorum beş para etmezler. Dershaneleri saymıyorum bile, gözümüze baka baka yalan söylüyorlar. Her neyse sınavda şansa değil bilginize güvenin. İnşallah söylediklerimle yaptıklarım birbirine uyar. Hayırlı akşamlar.

3D tamamen fiyasko gereksiz saçma sapan sorular var.

Türkçesi kötü olduğuna kesinlikle katılıyorum. Ama gereksiz saçma yorumunu yapmak bize düşmez. Nasıl sorular çıkacağını bilemeyiz. Branş denemesi yerine Türkiye geneli TYT'lerden girmediğin varsa matematik kısmını çözebilirsin. Onun dışında bence MSÜ'ler kesinlikle çözülmeli.

Türkçesi kötü olduğuna kesinlikle katılıyorum. Ama gereksiz saçma yorumunu yapmak bize düşmez. Nasıl sorular çıkacağını bilemeyiz. Branş denemesi yerine Türkiye geneli TYT'lerden girmediğin varsa matematik kısmını çözebilirsin. Onun dışında bence MSÜ'ler kesinlikle çözülmeli.

Denemeyi yapan adamlar da senin gibi insan. Onlara içeriden haber gelmiyor. Bu sene toplasak TYT-AYT 10 tane denemeye girmişimdir. Denemeye girmek bana kalırsa safsatadan ibaret. Neyi bilmiyorsan ona gider çalışırsın. Seri deneme var bir de, günde 2 tane. 6 saatin gitti günde. Analiz kontrol desen aldı başını gitti.

Denemeyi yapan adamlar da senin gibi insan. Onlara içeriden haber gelmiyor. Bu sene toplasak TYT-AYT 10 tane denemeye girmişimdir. Denemeye girmek bana kalırsa safsatadan ibaret. Neyi bilmiyorsan ona gider çalışırsın. Seri deneme var bir de, günde 2 tane. 6 saatin gitti günde. Analiz kontrol desen aldı başını gitti.

Eksiğini anlıyorsun. Ve prova gibi denemeler. Zor bir deneme geldiğinde ne yapacaksın gibi. Ve adamlara içeriden haber gelmiyor ama deneyimleri var sonuçta. Ve zaten çoğu denemeyi PDF ile çözüyorum ben.

Eksiğini anlıyorsun. Ve prova gibi denemeler. Zor bir deneme geldiğinde ne yapacaksın gibi. Ve adamlara içeriden haber gelmiyor ama deneyimleri var sonuçta. Ve zaten çoğu denemeyi PDF ile çözüyorum ben.

Eksik anlamak içinse tamam girersin. Net artırmak içinse :)
Sınavla denemelerin pek alakası olmuyor. Zaten o deneyimli dediklerin kitap satmak için her şeyi yapıyor. Kazığı atan dost sandıklarımız oluyor tanımadığımız adam değil.

Eksik anlamak içinse tamam girersin. Net artırmak içinse :)
Sınavla denemelerin pek alakası olmuyor. Zaten o deneyimli dediklerin kitap satmak için her şeyi yapıyor. Kazığı atan dost sandıklarımız oluyor tanımadığımız adam değil.

Net arttırmak için denemeye girilebilir aslında. Ama belli bir netten sonra. Eğer TYT'de 100+ gelmiyorsa konu eksiği vardır. AYT'de 70+ gelmiyorsa konu eksiği vardır. Ki denemeler konu eksiğini görmek için girdiğin sınavlar zaten. Bazen de yeni tarz sorular görmek. Umarım istediğimiz yerleri kazanırız.

Net arttırmak için denemeye girilebilir aslında. Ama belli bir netten sonra. Eğer TYT'de 100+ gelmiyorsa konu eksiği vardır. AYT'de 70+ gelmiyorsa konu eksiği vardır. Ki denemeler konu eksiğini görmek için girdiğin sınavlar zaten. Bazen de yeni tarz sorular görmek. Umarım istediğimiz yerleri kazanırız.

Tamam şimdi oldu işte.
İnşallah kazanırız, hedef ne hocam sizin?

Demek ki konu eksiğin var. Geometrin tam mı? Denemeyle netin artmaz anca öğrendiğin bilgiyi kullanmayı öğrenirsin. Konuyu bilmeden deneme çöz diyenler varsa direk ayrıl o soytarılardan. Öyle bir şey yok. 40 sorunun yarısını yapamıyorsun neredeyse. Burada yapman gereken bilmediğin konuyu öğrenmek.
Hayır konu eksiği yok zaten tyt matematikte çalışılacak konu kombinatrik harici yok dümdüz okuduğunu anlama. Hayvan gibi deneme çöz +30 yaparsın çok rahat.

Hayır konu eksiği yok zaten TYT matematikte çalışılacak konu kombinatrik harici yok dümdüz okuduğunu anlama. Hayvan gibi deneme çöz +30 yaparsın çok rahat.

Nerede okuduğunu anlama var problemlerden mi bahsediyorsun? Orada bile bazı şeyleri bilmen gerek. Neye a dedin, değişkeni nasıl kullandın? Bunlar bile bilgi sayılır. Direk deneme çözen adam bunları fark edene kadar çok uzun zaman geçer. Lakin öğrenmiş olarak başlarsa 3-0 önde olur. Ben ilk başlarda 3-5 net yapıyordum TYT matta. Daha sonra 1 kitap bitirdim, aradan zaman geçti falan, soruya nasıl yaklaşıldığını anlamaya çalıştım. İlk denememde 28 yaptım. Şu anda 28 ile 35 arası gidip geliyorum, geometri eksik olduğu için. Bana zaten 30 yeterli o yüzden sorun yok. Fakat arkadaş 20 yapıyorum diyor, belli ki bir yerleri eksik öğrenmiş. Deneme çözmesi lazım değil, çözdüğü denemede neyi yapamadığını bulup ona çalışması gerek. Mesela fonksiyon çoğunlukla boş ya da yanlış mı gelmiş. Soru çözümden izleyip geçmeyecek gidip fonksiyon öğrenecek.