Merhaba,

Akşamları kafede çalışıyorum. Planım şu:
Sabah 08.00–16.00 arası YKS çalışıp, 17.00–24.00 arası çalışmak.

Şu an. Hedefim 2026 YKS'de sayısal ilk 100.000

Not: Eğer bu tempoyu sürdüremezsem, aralık–haziran arası sadece TYT netlerimi artırmaya odaklanacağım. Haziran'da işten çıkıp 2027 YKS için tam zamanlı AYT çalışmayı planlıyorum.

Sizce bu plan mantıklı mı?
Tyt–ayt dengesini bu şartlarda nasıl kurmalıyım?

Bu kadar yoğun tempo ile sürdürülebilir olduğunu sanmıyorum. Ancak bir yıl daha mezun kalma düşünceniz var ise işte o zaman mantıklı olur. TYT'yi hazirana kadar tamamen bitirin. Daha sonra da full AYT basın derim.

Merhaba,

Şu an. Hedefim 2026 YKS'de sayısal ilk 100.000

Not: Eğer bu tempoyu sürdüremezsem, aralık–haziran arası sadece TYT netlerimi artırmaya odaklanacağım. Haziran'da işten çıkıp 2027 YKS için tam zamanlı AYT çalışmayı planlıyorum.

Sizce bu plan mantıklı mı?
Tyt–ayt dengesini bu şartlarda nasıl kurmalıyım?

Hocam normalde rakip elemek için yap yap çok iyi olur derdim de bu konuda dilim yandığı için tecrübeye dayalı konuaşacağım.

2 ay A-101 de part time çalıştım dediğiniz gibi bir planım vardı ama inanın o iş yorgunluğuyla bir şey yapamıyorsunuz.

Fireleri hesaplamadan 1 saat dinlenme çok az. Ki bu saatlere yemek yeme ve yol gibi durumlarda dahil. Tempoda çok yoğun. İş sonrası 7 saat ders çalışmak imkansız gibi bir şey.

6 ay boyunca TYT çalışmak mantıksız normal düzende ilerleyin bu sene olmaz ise seneye düşünün hemen pes etmeyin.

Fireleri hesaplamadan 1 saat dinlenme çok az. Ki bu saatlere yemek yeme ve yol gibi durumlarda dahil. Tempoda çok yoğun. İş sonrası 7 saat ders çalışmak imkansız gibi bir şey.

6 ay boyunca TYT çalışmak mantıksız normal düzende ilerleyin bu sene olmaz ise seneye düşünün hemen pes etmeyin.
Hocam bu süre zarfında ne yapmam lazım sizce? Tyt çalışmayı düşünüyorum

Hocam bu süre zarfında ne yapmam lazım sizce? TYT çalışmayı düşünüyorum.

Bence TYT çalışın bitince AYT'ye geçin. AYT çalışırken TYT'yi branş ve genel denemeler ile tekrar edin. Normal düzende ilerleyin. AYT'ye az süre bile kalsa bile gene konu öğrenerek net yapılır. Ki hedefiniz 100k bu kadar sürede imkansız değil.

Sizin dediğiniz gibi 6 ay TYT 1 yıl AYT yapsanız uzun süre olduğundna baştaki konuları unutarak ilerliceksiniz.

Ancak sizin öğrenme ve çalışma şeklinizi bilmediğimden %100 net cevap veremiyorum.

Bence TYT çalışın bitince AYT'ye geçin. AYT çalışırken TYT'yi branş ve genel denemeler ile tekrar edin. Normal düzende ilerleyin. AYT'ye az süre bile kalsa bile gene konu öğrenerek net yapılır. Ki hedefiniz 100k bu kadar sürede imkansız değil.

Sizin dediğiniz gibi 6 ay TYT 1 yıl AYT yapsanız uzun süre olduğundna baştaki konuları unutarak ilerliceksiniz.

Ancak sizin öğrenme ve çalışma şeklinizi bilmediğimden %100 net cevap veremiyorum.

Hocam bu 6 ay içinde gündüz ders aksam cafe çalışarak 100 bin yapılır mı? TYT konularım 1 sonra bitecek şu an ortalama 45-55 arası netlerim ocağın sonu gibi AYT başlayacağım sizce nasıl bir yol izlemem lazım

Çalışma durumu zorunlu olan bir şey mi? Özel değilse neden çalışıyorsun?

Hocam zorunlu maalesef kaynaklar olsun faturalar yani kısacası evin tek direği benim anlatabiliyor muyum...

Hocam bu 6 ay içinde gündüz ders aksam cafe çalışarak 100 bin yapılır mı? TYT konularım 1 sonra bitecek şu an ortalama 45-55 arası netlerim ocağın sonu gibi AYT başlayacağım sizce nasıl bir yol izlemem lazım.

Sadece düzenli ve programlı çalışın. Yetişir mz sınavda ne yapacağım diye düşünmeden hakkını vererek çalıştımı sonuç genelde güzel oluyor. 45-55 net fena değil sıfırdan başlayan biri için. Deneme kulübü veya dershanede misin?

Ek olarak sosyal medyayı kademeli olarak 0'a indir. Dikkat dağıtıcı etkenleri kaldır. Konularından YKS hakkında istekli olduğunu görüyorum. Yapabilir miyim diye düşüneceğine nasıl yaparım de.

Planına göre yoğun bir tempon olacak o yüzden sağlığına dikkat et. Beslenmeni düzgün yap ve geç saatlerde kafein içme. Uyku kilit noktadır. Uykunu iyi al 1-0 önde başla.

Sadece düzenli ve programlı çalışın. Yetişir mz sınavda ne yapacağım diye düşünmeden hakkını vererek çalıştımı sonuç genelde güzel oluyor. 45-55 net fena değil sıfırdan başlayan biri için. Deneme kulübü veya dershanede misin?

Ek olarak sosyal medyayı kademeli olarak 0'a indir. Dikkat dağıtıcı etkenleri kaldır. Konularından YKS hakkında istekli olduğunu görüyorum. Yapabilir miyim diye düşüneceğine nasıl yaparım de.

Planına göre yoğun bir tempon olacak o yüzden sağlığına dikkat et. Beslenmeni düzgün yap ve geç saatlerde kafein içme. Uyku kilit noktadır. Uykunu iyi al 1-0 önde başla.
Çok teşşekür ederim hocam