2098

Uzman
Selam, 2 senelik çocuk gelişimi düşünüyorum ve sıralamam İstanbul'da 9 Üniversiteye gitmeme yetiyor lakin şunu merak ediyorum: 800k sıralama ile alan bir Üniversite bu sene 600k ile almaya başlayabilir mi? Mantıklı gelmiyor çok çünkü zor bir sınavdı ve özellikle sözel, TYT alanına bir yığılma var, daha çok artmalı diye düşünüyorum ama emin olamadım. Şimdi ben kendimi bir yerleri kazanmış saymalı mıyım?

Son düzenleme:
Sınav zor olsa da kolay olsa da bölüme yüksek veya düşük talep olmasına sebep olacak bir şey olmadığı sürece sıralama çok değişmez bence. Dediğiniz yığılma 200k fark arttırır mı bilmiyorum ama zannetmiyorum.

Sınav zor olsa da kolay olsa da bölüme yüksek veya düşük talep olmasına sebep olacak bir şey olmadığı sürece sıralama çok değişmez bence. Dediğiniz yığılma 200k fark arttırır mı bilmiyorum ama zannetmiyorum.
2 yıllık çocuk gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani 9 tane üniversiteye yetiyor sıralamam biri olmuyorsa diğeri olmalı diye düşünüyorum.

600k, 800k'dan daha iyi zaten. Soruyu ters mi sordun? Sistemi mi ters anladın?
Hayır, örneklendirme yapmaya çalıştım.

Mesela sıralamam 843 bin, geçen sene Üniversite 845 bin ile kapatmış. Geçen seneye kıyaslarsak girebiliyorum, bu sene aynı Üniversite bir anda 600 binlere gerileyebilir mi onu sormuştum.

2 yıllık çocuk gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani 9 tane üniversiteye yetiyor sıralamam biri olmuyorsa diğeri olmalı diye düşünüyorum.
Biri olmuyorsa diğeri olur o zaman, sıkıntı etmeyin onu. Ancak fark ettim ki sizin bahsettiğiniz fark 2 binlik bir fark. Birden 200 bin ileri atamasa da iki bin üç bin oynayabilir tabii. Emin olmak için başka tercihler de yapmayı gözden geçirebilirsiniz.