Evet, sınavdan önce sormak istiyorum.
Olur da sonuçlar iyi gelmezse, bütün bir ömür insanlar nasıl bakacak bana? Daha da önemlisi, hayatım boyunca iyi bir üniversite ve bölüm bitirmemiş olmanın acısını yaşamaktan korkuyorum. Şu an yapacak bir şey de yok açıkçası.
Ya ne gelirse gideceğiz ya da gideceğiz.
Ailemin beni 1 sene daha haklı olarak istemediğini fark ettim.
Aklıma bir şey de gelmiyor artık. Üniversiteye gidip orada tekrar YKS'ye hazırlanmaya çalışmanın da saçma olduğunu düşünmeye başladım. Bilmiyorum, kafam karışık.
Bir öneriniz olursa okumak istiyorum.

Milletin özellikle ailenin söylediği sözlere takılma. Biz okuduk da ne oldu övgüler havada uçuşmadı kimse tebrik etmedi zaten tebrik etmek için gitmedik de şundan emin olabilirsin ailen sen üniversiteye gittikten sonra bile o düşündüğün sözlerin iki belki de üç katı ağır sözleri sana sarf edebilir. Ailelerin yapısı bu, özellikle bizim ülkemizde durum böyle senin ailenin gözünde başarılı olup olmaman önemli değil onların istediği gibi biri olup olmadığın önemli. Kendin istediğin yola gir ailenin istediği yola değil. Git lisans gelmiyorsa ön lisans oku ben lisedeyken ailem " 4 yıllığı kazanamazsa üniversiteye gidemez " diyordu. Sonrasında kriterler zaman geçtikçe düştü " İstanbul dışında okuyamaz " diyorlardı(Kocaeli'de iki yıllık elektronik okudum). Daha bugün annem " neresi geliyorsa git şehrin senin için önemli değil beğenmediğin şehir gelirse gitmemezlik yapma " dedi. Yani çok da önemli değil sana istedikleri kadar laf etsinler en kötü yapacakları şey kazana kazana bu bölümümü kazandın demek olur kıyafetlerini toplarsın çeker yurduna gidersin bir hafta geçmeden ailen seni arayıp sormaya başlar emin ol. Benim için " bu evden gitsin " dendi evden ayrıldığım gün arayıp sormaya başladılar istedikleri kadar laf yapsınlar kendi evlerinde kaldığın sürece o tavırları sergilerler sen en kötü bölüme bile yerleşsen ve şehir dışında kalsan hiç o lafları duymazsın hem ailenden ve çevrendekilerden uzakta olacağın için kafan normale göre çok daha rahat olur. Sana tavsiyem gidebileceğin iyi bölümler arasından farklı şehirde bile olsa tercih yap ve git. YKS hayatın sonu değil ama muhafazakar, üniversite okunmazsa yaşanan hayatın boş olduğu düşüncesinde olan çevre ve evladına evlat gözüyle değil de akrabalara karşı kendini üstün görme aracı olarak bakan ebeveynler dünyanın sonu denebilir. Bana " memur ol " diyorlar, ben " yurt dışına çıkacağım " diyorum. Yolun sonunda " hayat senin hayatın siz sürünürsünüz " deniyor başka da söz söylenmiyor. Kafan rahat olsun şundan emin ol ailen seni sokağa dahi atsa maksimum 6 ay sürünürsün ardından kendi düzenini kurarsın bu zamanlar gelir geçer herkesin ailesi bir noktada sıkıntılı ama çoğu insan da belli noktada umursamaz davranıyor.