- Makaleler
- 50
"Evleneyim de sizin gibi mi olayım?" deyip geç, fazlasına gerek yok 
Aklımda"Evleneyim de sizin gibi mi olayım?" deyip geç, fazlasına gerek yok![]()
Ailende aşırı gericilik olduğu kanaatindeyim, okuyup şehir dışına çık derim. Karşımdaki beni aşağılamaya çalışıyorsa ben de onu aşağılarım.
Ailem demiyor; çevremdeki insanlar ve komşular ne zaman görseler, “Evlen kızım, rahat edersin. Ne yapacaksın okuyup? Yaşın geçiyor, boş ver okulu.” deyip duruyorlar. Bir şey diyeceğim, ayıp olacak diye demiyorum. Kimseyi kırmadan ne deyip artık şu konuyu kapatabilirim bilmiyorum. Benim aklıma sadece direkt kalp kırıcı cümleler geliyor, off…
Türkiye'deki ailelerin birçoğu kendileri nasıl süründüyse çocukları da öyle olsun isterler.
Pardon iyice okumamışım. Kariyer sahibi olmadan kapağı evliliğe atmamayı tercih etmen en doğrusu, kadın olsam kendimi kocanın eline muhtaç etmektense kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışırdım.Neyse ki ailem öyle değil okumamdan yanalar bu sene tıp kazanacağım umarım.
Pardon iyice okumamışım. Kariyer sahibi olmadan kapağı evliliğe atmamayı tercih etmen en doğrusu, kadın olsam kendimi kocanın eline muhtaç etmektense kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışırdım.