Yağmur_asln

Üyecik
Ailem demiyor; çevremdeki insanlar ve komşular ne zaman görseler, “Evlen kızım, rahat edersin. Ne yapacaksın okuyup? Yaşın geçiyor, boş ver okulu.” deyip duruyorlar. Bir şey diyeceğim, ayıp olacak diye demiyorum. Kimseyi kırmadan ne deyip artık şu konuyu kapatabilirim bilmiyorum. Benim aklıma sadece direkt kalp kırıcı cümleler geliyor, off…

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailem demiyor; çevremdeki insanlar ve komşular ne zaman görseler, “Evlen kızım, rahat edersin. Ne yapacaksın okuyup? Yaşın geçiyor, boş ver okulu.” deyip duruyorlar. Bir şey diyeceğim, ayıp olacak diye demiyorum. Kimseyi kırmadan ne deyip artık şu konuyu kapatabilirim bilmiyorum. Benim aklıma sadece direkt kalp kırıcı cümleler geliyor, off…
Ailen arkanda olduğu sürece sıkıntı yok. Evlenmeyi düşünmüyorum de geç. Fazla şey söylersen kendilerini onlara açıklama yapıp, kanıtlamak zorundaymışsın hissine kapılırlar. Hayatı başkalarının dedikleriyle değil, kendi düşüncelerinle yaşa. Diğer türlü günün sonunda çok pişman olursun.

Çözümü basit: Bu insanlarla olabildiğince az iletişimde olmak. Türk insanının en büyük başarı olarak gördüğü şeylerden birisi de evlenmek. Bu sebeple bu fikirde olmaları normal ama doğru değil. İkna edebilir miyim? Evet ya da hayır bilemem ama cehaleti sonlandırmaya uğraşmanın gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum.

Ailem demiyor; çevremdeki insanlar ve komşular ne zaman görseler, “evlen kızım, rahat edersin. Ne yapacaksın okuyup? Yaşın geçiyor, boş ver okulu.” deyip duruyorlar. Bir şey diyeceğim, ayıp olacak diye demiyorum. Kimseyi kırmadan ne deyip artık şu konuyu kapatabilirim bilmiyorum. Benim aklıma sadece direkt kalp kırıcı cümleler geliyor, off…

Gerektiğinde kalp kıracaksın yoksa anlamazlar genelde veya hiç takmayacaksın dediklerini duymazdan geleceksin tamam deyip geçeceksin.

Ailende aşırı gericilik olduğu kanaatindeyim, okuyup şehir dışına çık derim. Karşımdaki beni aşağılamaya çalışıyorsa ben de onu aşağılarım.

Ailem öyle değil, asla. Bu zamana kadar okumam için çok dil döktüler, bense okumadım ama akıllandım. Temel attım. 2025 YKS'de sayısalda 60k yaptım, çarpım tablosuyla bile alakam yoktu. Mezuna kaldım, tıp için umarım kazanacağım.

Kimisi kalp kırmadan susmuyor. Say ağzına geleni.

Yaşlıların şu zihniyetten çıkması lazım artık. Bazen düşünüyorum da belki de COVID gerçekten gerekliydi.

Vallahi ya. Sana ne teyze benden? Neymiş, evde kalırmışım. Sana ne ya, kalırsam kalayım. Mecbur muyum evlenmeye?

Ailen arkanda olduğu sürece sıkıntı yok. Evlenmeyi düşünmüyorum de geç. Fazla şey söylersen kendilerini onlara açıklama yapıp, kanıtlamak zorundaymışsın hissine kapılırlar. Hayatı başkalarının dedikleriyle değil, kendi düşüncelerinle yaşa. Diğer türlü günün sonunda çok pişman olursun.

Öyle yapıyorum, teşekkür ederim.

Kalp kirmani öneririm, o zaman muhabbete dahi girmezler.

Tekrarı olduğunda gereken cevabı vereceğim, tepeme bindiler iyice.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailem demiyor; çevremdeki insanlar ve komşular ne zaman görseler, “evlen kızım, rahat edersin. Ne yapacaksın okuyup? Yaşın geçiyor, boş ver okulu.” deyip duruyorlar. Bir şey diyeceğim, ayıp olacak diye demiyorum. Kimseyi kırmadan ne deyip artık şu konuyu kapatabilirim bilmiyorum. Benim aklıma sadece direkt kalp kırıcı cümleler geliyor, off…

Ailen demiyormuş zaten, o yüzden sorun değil. Net tavır sergilemen lazım böyle insanlara karşı. Düşüncen için sağ ol ama ben böyle istiyorum ya da ben bunu yapmak istemiyorum şeklinde. Net cevap verince gerçekten işe yarıyor. Bazen bundan da anlamayan insanlar oluyor. Hala senin hayatına karışmaya devam ediyorlar. Orada da artık kırıcı olmaktan başka çare kalmıyor.