MYP ile yatay geçişte devamsızlık falan önemli değil.
Geçiş yapacağınız yerin sınava girdiğiniz yıldaki taban puanı sizinkinden düşük olmak zorunda.
Kontenjan o bölümün sizin sınava girdiğiniz yıl aldığı öğrenci miktarının %30'u kadar, yani derece yapmadıysanız pratikte sonsuz. Umarim özel okula geçmeye calismiyorsunuzdur.
Ders saydırma kısmı uğraştırır, sizinle ilgilenen (başvurunuzu değerlendiren) kişinin keyfine kalmis. Günümüzde bayağı bir şeyi online yapıyorlardır, o kısmı rahat en azından. Zaten devamsızlıktan kaldığınız için saydiracak çok dersiniz yoktur, 1. sınıftan başlamak sizin için sorun olmaz.

MYP ile yatay geçişte devamsızlık falan önemli değil.
Geçiş yapacağınız yerin sınava girdiğiniz yıldaki taban puanı sizinkinden düşük olmak zorunda.
Kontenjan o bölümün sizin sınava girdiğiniz yıl aldığı öğrenci miktarının %30'u kadar, yani derece yapmadıysanız pratikte sonsuz. Umarim özel okula geçmeye calismiyorsunuzdur.
Ders saydırma kısmı uğraştırır, sizinle ilgilenen (başvurunuzu değerlendiren) kişinin keyfine kalmis. Günümüzde bayağı bir şeyi online yapıyorlardır, o kısmı rahat en azından. Zaten devamsızlıktan kaldığınız için saydiracak çok dersiniz yoktur, 1. sınıftan başlamak sizin için sorun olmaz.
Hayır devlet üniversitesine geçiş yapacağım yine devletteydim zaten ve puanım yüksek geçmek istediğim üniversitelerden

Ortalama demek daha mantıklı gibi. Tam adını bilmiyorum.
Yapilabilir. Şunu da belirtmiş olayım. Bugüne kadar sadece ortalamaya bakan hiçbir yer görmedim. Genelde %50 ortalama %50 sınav puanı falan oluyor. Bazı okullar (Şimdi işim verip dava falan yemeyelim.) aptal oldukları için kendilerince saçma sistemler geliştirip basvuranlar arasında kötü olan öğrencileri falan alıyorlar. O yüzden basvurmadan önce iyice inceleyin.
Onun dışında genel kurallar geçerli. İşte 3. sınıfı bitirmediyseniz geçemezsiniz, bazısı yeterli dersin sayilmiyor ara dönemde almam, ara dönemde almazsam hiç almam diyor. Yani 1. sınıfı bitirmiş bir öğrenci olarak sen 2. sınıftan başlayacak kadar iyi değilsin, 1. sınıftan başlamanı da istemiyoruz o yüzden güle güle diyorlar.
Cok regule bir sistemi yok maalesef.

MYP ile yatay geçişle mümkün. Sınava girdiğiniz sene ki YKS puanınız ile tercih yapabiliyorsunuz ve hatırladığım kadarıyla da puanınızın üzerini tercih edemiyorsunuz. Örneğin sayısal puanınız 300 ise 300 puan üzeri bölümleri tercih edemezsiniz sayısaldan.