YKS sınavına eşit ağırlık için nasıl verimli çalışılır?

Jim

Çalışkan
Merhaba dostlar, 12. sınıfım ve YKS'ye hazırlanıyorum. Eşit ağırlıkçıyım, hem TYT hem de AYT çalışıyorum ama ilk TYT'den devam ediyorum. Konu anlatımlı video açıyorum, videoyu izliyorum, notlar tutuyorum, çalışıyorum ama belli bir süreden sonra, ortalama 1 saatte sıkılıyorum ve kapatıyorum. Hele ki iş matematiğe gelince hedefim var, bu doğrultuda ilerlemeye çalışıyorum ama zorlanıyorum. Önerileriniz var mı? Nasıl verimli çalışabilirim? Temelim yok.

- Hedef Belirleme: İlk olarak, çalışmanız gereken konuları belirleyin ve her konu için küçük hedefler koyun. Örneğin, bir gün belirli bir konuyu tamamlayıp, o konudan birkaç soru çözmeyi hedefleyebilirsiniz.

- Zaman Yönetimi: Çalışma sürelerinizi düzenleyin. 25-30 dakika arası çalışma sonrasında 5-10 dakika ara vermeyi deneyin (Pomodoro Tekniği). Bu, dikkatinizin dağılmasını engeller ve odaklanmanıza yardımcı olur.

- Çeşitlilik: Aynı konu üzerinde uzun süre çalışmak sıkıcı olabilir. Farklı konular veya dersler arasında geçiş yaparak oturumlarınızı çeşitlendirin. Mesela, matematikten sonra edebiyat veya tarih şeklinde ilerleyebilirsiniz.

- Kısa Notlar: Videoları izlerken ya da ders çalışırken, sadece önemli noktaları kısa notlar alın. Detayları öğrenirken sıkılmak yerine, ana fikirleri hızlıca kavrayın.

- Uygulamalı Çalışma: Özellikle matematikte, teoriyle birlikte bol bol pratik yapın. Her konu sonunda birkaç sorunun çözümünü deneyin. Hatalarınızdan ders çıkararak ilerleyebilirsiniz.

- Kaynak Çeşitliliği: Farklı kaynaklardan çalışmayı deneyin. Kitaplar, online platformlar ya da mobil uygulamalardan yararlanın. Bu, sıkılmanızı önler ve farklı bakış açıları kazanmanızı sağlar.

- Arkadaşlarla Çalışma: Eğer mümkünse ders çalışırken arkadaşlarınızla bir araya gelin. Birlikte soru çözmek, ders üzerine tartışmak motivasyonunuzu artırabilir.

- Araştırma ve Geri Bildirim: Eğer bir konuda zorlanıyorsanız, o konunun kaynaklarını araştırın veya öğretmenlerinizden yardım isteyin. Anladığınızdan emin olun.

- Düzenli Dinlenme: Düzenli uyku ve dengeli beslenme, verimli çalışmanın anahtarıdır. Kendinize yeterince dinlenme zamanı verin.

- Motivasyon: Hedeflerinizi hatırlatan bir motivasyon kaynağı oluşturun. Hedeflerinizi yazın ve göz önünde bir yere asın. Başarılarınızı kutlayarak motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Bu yöntemleri deneyerek, YKS hazırlık sürecinizi daha etkili ve verimli bir hale getirmeye çalışın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…